Oerbalans bij jeuk eikenprocessierups

Omdat we dit jaar extreem veel last hadden van de eikenprocessierups, en Fredje ook erg veel jeuk en bultjes had, ben ik deze zomer oerbalans van Ecostyle gaan bijvoeren. Hij krijgt elke ochtend door zijn ontbijt (muesli) een maatbekertje oerbalans korrels.

Met gezonde voeding en goede supplementen kun je de darmwerking en algemene conditie van je paard verbeteren waardoor hij veel minder gevoelig zal zijn of minder hevig zal reageren op dingen van buitenaf omdat het lichaam het veel beter kan opruimen.

Wist je dat de darmflora voor 80% het immuunsysteem van je paard bepaalt? Veel weerstandsproblemen, spijsverteringsstoornissen, allergieën en andere problemen ontstaan in de darmen door een tekort aan kruiden en een te eenzijdig rantsoen. Door de darm­flora van je paard zo divers en natuurlijk mogelijk te voeden, krijgt je paard een sterk immuunsysteem.

Oerbalans is er in poeder en korrels, ik heb gekozen voor de korrels omdat Fred dat gemakkelijker opneemt bij zijn eten. Het zijn fijne stevige korrels die heel lekker ruiken, ik geef ze ook wel eens zo tussendoor als beloning bij grondwerk of vrijheidsdressuur en dan worden ze ook enthousiast opgegeten door zowel Harrie als Fred. Ze ruiken ook heel lekker.

Oerbalans bevat een mix van vitaminen, mineralen, sporenelementen en kruiden die paarden van nature nodig hebben, het verbetert de stofwisseling en gezondheid. Oerbalans zorgt voor een optimale afvoer van afvalstoffen, brengt immuunsysteem, stofwisseling en spijsvertering in balans en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

De belangrijkste werkstoffen / kruiden zijn; brandnetel, rozemarijnbladeren, heermoes, zoethoutwortel, cichoreiwortel en mariadistel. Zo ondersteun je de gezondheid van je paard met de kracht van de natuur!

Het heeft Fred zeker geholpen bij zijn jeuk door de eikenprocessierups, als de eikenprocessierups volgend jaar weer zo extreem aanwezig is als dit jaar, zal ik de Oerbalans zeker weer een periode bijgeven.

Zie ook mijn blog; Wat eten mijn paarden?

2 thoughts on “Oerbalans bij jeuk eikenprocessierups

    1. Bedankt voor je reactie. Kan natuurlijk altijd gebeuren dat onze grote vrienden ergens allergisch op reageren, wel fijn dat je er achter bent gekomen waar het door kwam. Altijd goed om in het achterhoofd te blijven houden zodat wanneer je paard ooit weer ergens op reageert, je de ingrediënten kunt vergelijken om te zien of het misschien door een specifiek ingrediënt komt. Gelukkig is je paard weer helemaal in orde maar soms kan het prettig zijn om na een heftige allergische reactie je paard een reinigingskuur met groene leem te geven zodat alle afvalstoffen uit het lichaam kunnen worden afgevoerd. groetjes van Petra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *