Kruiden voor paarden; Salie

Zoals jullie inmiddels weten werk ik graag met kruiden omdat deze op een natuurlijke manier de gezondheid van je paard ondersteunen. Ik heb in mijn tuin een speciale kruidentuin aangelegd die ik zowel voor mijn paarden als voor mezelf gebruik. Een van de kruiden die niet mogen ontbreken in een kruidentuintje voor paarden is salie.

Salie werkt als natuurlijke anti-biotica en kan gebruikt worden bij infecties en ontstekingen maar ook kun je salie ondersteunend inzetten wanneer je paard griep heeft of een verminderde weerstand.

Salie werkt anti-septisch, doodt ziektekiemen maar laat de goede bacterien leven (anti-biotica doodt zowel de slechte als de goede bacterien).

Salie wordt ook veel gegeven bij infecties of pijn in de mond waardoor het ook het perfecte kruid is om te geven na een bezoek van de paardentandarts.

In het najaar of de winter helpt salie bij verkoudheden, hoest, ontstekingen van de keel of voorhoofdsholte. Salie werkt slijmoplossend, desinfecterend en bloedreinigend. Dat is de reden dat het zo geschikt is bij ontstekingen.

Daarnaast stimuleert salie de werking van de nieren, darmen, maag en blaas. Maar je kunt salie ook gebruiken bij merries met hormoonproblemen omdat salie een stabiliserende en kalmerende werking heeft op de hormoonspiegel.

Salie bevat veel etherische olie, vitamine B, mineralen en veel andere werkzame stoffen.

Dosering; 20 gr gedroogde salie voor een paard en 10 gr gedroogde salie voor een pony. LET OP; NIET GEBRUIKEN BIJ DRACHTIGE MERRIES!!!

Kruiden geef je in een kuur van 3 tot 6 weken. Merk je na 3 weken geen resultaat dan kun je er mee stoppen, merk je wel resultaat dan kun je er voor kiezen om er mee door te gaan of om de kruiden zo af en toe als een kuur van een paar weken geven ter ondersteuning van de gezondheid van je paard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *