Hoe werkt Horseware Rambo Ionic

Op het moment dat ik dit schrijf sta ik zelf nog in twijfel of ik de Horseware Rambio Ionic deken of de beenbeschermers ga aanschaffen. Dat is de reden dat ik me heb verdiept in hoe de ionic producten werken. De Bucas Recuptex deken heb ik al, daar ben ik zeer tevreden over en daarom ben ik heel benieuwd geworden naar de Horseware Rambo Ionic producten.

De binnenzijde van de Ionic producten hebben rondjes met gemalen Toermalijn. De rondjes met het gemalen Toermalijn voelen stevig aan maar niet vervelend.

Toermalijn is een natuurlijk kristal, wanneer het tot poeder wordt gemalen, laat het een elektrische lading vrij die de omringende luchtmoleculen omzet in negatieve ionen. Toermalijn laat negatieve ionen vrij komen, waardoor de bloedtoevoer naar belangrijke gebieden zoals spieren bevordert wordt. Huh??

Nu ik gewone mensentaal……De doorbloeding in het lichaam wordt stimuleert waardoor er extra zuurstof vrijkomt voor de spieren, waardoor de spieren meer energie krijgen. Daarnaast helpt de verbeterde doorbloeding om afvalstoffen beter uit het lichaam af te voeren.

In de praktijk komt het er op neer dat het paard beter door zijn lijf loopt omdat de spieren meer energie hebben maar het helpt ook bij het opbouwen van spieren, na de training helpt de deken om melkzuur uit de spieren (als je je spieren traint ontstaat er melkzuur in de spieren waardoor je spierpijn krijgt) beter af te voeren waardoor je minder spierpijn krijgt of spierpijn sneller verdwijnt. Hierdoor verminder je de kans op blessures en herstellen bestaande blessures sneller.

Je kunt de Horseware Rambo Ionic in diverse vormen aanschaffen; als een therapie / staldeken die je voor en na het rijden gebruikt (net als de Recuptex). Maar je hebt ook een onderdeken / liner die je onder een regendeken kunt bevestigen en dus 24/7 op kunt laten. En dan zijn er nog beenbeschermers, stalbeschermers die je voor de benen kunt gebruiken. Ideaal voor paarden met dikke benen of stalbenen maar ook voor paarden met peesblessures.

Het enige nadeel wat ik over de Ionic producten heb gehoord is dat bij regelmatig wassen de kristaldeeltjes los kunnen raken waardoor de deken aan kracht verliest. Dat is de reden dat ik vorig jaar voor de Bucas Recuptex heb gekozen ondanks dat ik een groot fan ben van de Horseware producten.

Maar toch blijf ik nieuwsgierig naar de werking van de Horseware Rambo Iconic producten vandaar dat ik nog twijfel wat ik zal aanschaffen om het te testen, wordt vervolgd……

Lees ook mijn blogs over andere therapiedekens voor paarden

1 thought on “Hoe werkt Horseware Rambo Ionic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *