Massagedekens voor paarden

Ik kreeg naar aanleiding van mijn blog over de therapiedekens voor paarden de vraag of een therapie- of massagedeken een behandeling van een sportmasseur of osteopaat kan vervangen. Het antwoord is helaas kort en krachtig; NEE.

Lees ook mijn blog over therapiedekens voor paarden….

Een therapie- of massagedeken is perfect om te hebben voor je paard om de spieren te ontspannen, de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen beter af te kunnen voeren. Maar een deken heeft helaas geen gevoel en een masseur of osteopaat wel waardoor zij veel beter aan kunnen voelen waar het paard blokkades heeft en waar wat extra’s nodig is.

En daarnaast kan een deken niet zo diep op de weefsels in werken als een masseur of osteopaat, een deken werkt dus veel oppervlakkiger. Een beetje te vergelijken met een bubbelbad, je spieren ontspannen er heerlijk maar als je echt ergens vastzit heb je gewoon meer en gerichter werk nodig om die spieren goed los te maken. Dus een massagedeken is fijn voor erbij maar geen vervanging van sportmasseur of osteopaat.

Hieronder vind je de meest gangbare massagedekens voor paarden.

Massagedekens


Horseware Sportz-Vibe

De Horseware Sportz-Vibe is een fijne lichte gebruiksvriendelijke deken die wordt geleverd met 4 uitneembare en verplaatsbare vibratiemassage-elementen. Deze elementen zijn smalle strips die je op specifiek plekken (nek, schouder, rug of achterlijf) kunt plaatsen. De Horseware Sportz-Vibe massagedeken stimuleert de doorbloeding van de spieren, verminderd ontstekingen en stimuleert herstel van beschadigd weefsel (door de verbeterde doorbloeding en afvoer van afvalstoffen). De deken heeft 2 behandelstanden. Na 20 minuten schakelt de deken automatisch uit, de massagedeken mag tot 3 keer per dag 20 minuten worden gebruikt.

Equilibrium massagepad
Deze massagepad ziet er door de singels/banden op het eerste gezicht minder gebruiks-vriendelijk uit, maar dat valt in praktijk gelukkig wel mee. Waar de Horseware Sportz-Vibe 2 behandelstanden heeft, heeft de Equilibrium massagepad drie verschillende standen; hoog, gemiddeld en laag. Deze kunnen gemakkelijk worden ingesteld met de aangesloten controller. Elk programma heeft drie verschillende soorten massages – pulseren, trillen en aaien, waardoor er op verschillende manieren op de spieren wordt ingewerkt. De Equilibrium pad werkt op batterijen. Een sessie duurt 30 minuten. Jammer dat deze deken niet ook op de hals werkt zoals de Horseware deken. Maar ik het wel begrepen dat er een kleine losse pad is, die over je hand past waarmee je zelf je paard kunt masseren.

HHP Anduvet massagedeken
Dit is een deken waar ik ontzettend benieuwd naar ben. Ik heb de deken wel eens gezien in sportstallen waar de paarden de behandeling erg prettig vonden. Maar zelf heb ik de deken helaas nog niet gevoeld. Ik weet dat er mensen zijn die de deken verhuren maar dat vindt ik dan weer een dingetje met de hygiëne.

Maar weer terug naar het onderwerp, de deken. De HHP Anduvet massagedeken werkt net als de andere massagedekens op basis van vibraties / trillingen maar toch is deze deken veel intenser. De vibraties maken de spieren los en stimuleren de doorbloeding in het lichaam waardoor het lichaam sneller herstelt na een training en de spieren sneller sterker worden. De HHP Anduvet heeft 18 geïntegreerde vibratiemotoren die gelijke trillingen over het hele lichaam geven waardoor deze deken in 1 keer het gehele paard kan behandelen. De deken heeft 3 verschillende programma’s en intensiteitsstanden.

Programma’s –> Functie: 
1) Opwarmen –> Verlichten en vitaliseren 
2) Massage –> Verlicht pijn 
3) Ontspannen –> Ontspannen na wedstrijd 

Als je het vergelijkt met de Horseware Sportz-Vibe, die deken kan minder gebieden tegelijk behandelen en is door de zwakkere motor minder intens. Dat verklaart ook waarom de HHP Anduvet massagedeken duurder in aanschaf is.

De prijs van de Horseware Sportz-Vibe en Equilibrium massagepad ligt rond de € 500,00 en de prijs van de HPP Anduvet massage deken rond de € 4500,00

1 thought on “Massagedekens voor paarden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *