Paard beter nageeflijk met Back on track

Ik had het Back on Track oornetje al bij diverse topruiters gezien. En zoals veel paardenmensen nooit genoeg dekjes kunnen hebben, krijg ik datzelfde gevoel een beetje bij therapieproducten. Die wil ik gewoon hebben en uitproberen om te zien hoe en of het werkt.

De nekbeschermer ziet er uit als een oornetje zonder oren, met een langere achterkant. Met klittenband zijn de gaten van de oren verstelbaar en er zitten 2 koordjes aan de nekbeschermer waarmee je het aan je hoofdstel of onder de kin kunt bevestigen.

Als wij mensen stress hebben slaan we dat vaak op in onze schouders en nek waardoor de spieren stijf en pijnlijk aanvoelen. Wat bij ons tussen de schouders zit, zit bij een paard direct achter de oren. Daarom vindt ik het fijn om mijn paard regelmatig in dat gebied te masseren. Veel mensen doen het ook onbewust, je paard lekker achter de oren kriebelen, voor een paard is dat ook heerlijk ontspannend.

Back on Track producten bevatten keramische deeltjes, deze deeltjes weerkaatsten lichaamswarmte waardoor er extra warmte in het lichaam ontstaat. Dat is ook de reden dat paarden kunnen gaan zweten bij gebruik van de nekbeschermer, therapiedeken of andere producten.

Met de Back on Track nekbeschermer worden de spieren opgewarmd waardoor de spieren ontspannen en het paard beter kan nageven. Door de warmte die de Back on Track producten opwekken zijn de producten ook fijn voor paarden met artrose. Je kunt de nekbeschermer ook onder een halster bevestigen en dan langer aanlaten.

Ik moet eerlijk zeggen dat de nekbeschermer me in positieve zin zeer verbaasd heeft. Fredje heeft een beetje moeite met nageven tijdens het rijden, dat is echt een puntje waar we samen aan moeten werken in de training. Dat maakte dat het een beetje als valsspelen voelde toen Fredje tijdens het rijden met deze nekbeschermer heel mooi begon te ontspannen en nageeflijk begon te lopen.

Ik ben dus heel blij met deze aankoop en ondanks dat het nog een beetje aanvoelt als valsspelen zal ik het voorlopig zeker in mijn training gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *