Recuptex bij gespannen paard

Veel mensen kopen de Bucas Recuptex therapiedeken voor hun paard omdat het de spieren opwarmt en ontspant waardoor het een ideale voorbereiding is op het rijden maar ook na het rijden leg je de deken op het paard omdat het zorgt dat paarden sneller herstellen en minder last van spierpijn krijgen na een zware training.

Allemaal leuk en aardig, maar wat als je paard zo’n stresskip is dat je aan rijden amper toekomt? Dan heb je niet zo heel veel aan die deken, toch?

Omdat ik veel goede verhalen had gehoord over paarden die bijna in slaap vallen door de ontspannende werking van de deken was ik benieuwd of de deken Fred kon helpen ontspannen.

Fred was zo overgevoelig voor prikkels, dat waneer de buurman 200 meter verderop zijn neus snoot, Fred helemaal in de stress schoot en tijdens het rijden kon hij om niets in blinde paniek raken en aan de kletter gaan. Op die momenten stond Fred helemaal op scherp en was er geen contact meer met hem te krijgen.

Als zijn lichaam ontspant, ontspant zijn hoofd misschien ook? Met die gedachte heb ik de deken toch aangekocht en het heeft gewerkt!

Door de ontspanning die de deken in zijn lichaam geeft, kan zijn hoofd ontspannen waardoor hij veel rustiger is geworden en geen stresskip meer is. We hebben er keihard aan gewerkt in combinatie met de online training van Tristan Tucker en nu een jaar later is Fred een coole kikker die nergens meer bang voor is.

Je kunt de deken na opbouw 24 uur per dag op je paard laten liggen als staldeken. Ik heb er zelf voor gekozen om dat niet te doen omdat ik het prettig vind om het verschil te zien tussen wel of geen deken maar ook om nog iets achter de hand te hebben. Volgende week komt de paardentandarts en eind van de maand is het oudejaarsavond, het is dan fijn om te weten dat wanneer Fredje toch gespannen is dat ik de recuptex kan gebruiken om Fredje te helpen ontspannen

Ik gebruik de deken 45 minuten voor het rijden en 60 minuten na het rijden en je ziet Fredje echt ontspannen onder de deken. Ik ben zo enthousiast dat ik de losse hals er nu bijgekocht heb.

Het is een fijne sterke deken want even goed rollen na het rijden is geen probleem voor de deken, hij blijft perfect op zijn plaats zitten. De deken is helaas niet waterdicht, dus op natte dagen leg ik de recuptex onder de Horseware Amigo regendeken. De lusjes op de recuptex kun je perfect gebruiken bij de ijzertjes van Horseware (linersysteem) dekens.

Door mijn ervaring zijn andere mensen met gespannen paarden de deken ook gaan gebruiken en zij merkte ook dat hun paard rustiger en minder gestresst werd.

Bucas is trouwens niet de enige die met de Recuptex methode werkt, Kentucky heeft ook een Recuptex deken.

Lees ook mijn blog over therapiedekens voor paarden…..
Lees ook mijn blog over massagedekens voor paarden….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *