Bomen, planten en kruiden

Paarden en kruiden; paardenbloem

Paardenbloemen waren vroeger magische bloemen, mensen die hun lichaam insmeerden met paardenbloem zagen hun wensen uitkomen!

Paardenbloemen vindt je bijna overal en zijn goed voor de gezondheid van onze paarden. Paardenbloemen hebben een sterk zuiverende werking waardoor ze ook wel pisbloemen genoemd worden.

De paardenbloem bevat veel mineralen, vitamine B, C en E. Ze bevorderen de spijsvertering, helpen bij een gebrek aan eetlust en door de zuiverende werking zijn ze perfect bij een overbelaste lever. Door de urinezuureliminerende werking kun je ze ook geven aan paarden met artrose eventueel aangevuld met jeneverbes.

Paardenbloemen helpen het lichaam ontgiften en laten de vacht glanzen.

Dosering; gedroogde paardenbloem 30 gr per dag. Door de vochtafdrijvend werking paardenbloem liever niet dagelijks gebruiken bij drachtige merries.

Kruiden geef je in een kuur van 3 tot 6 weken. Merk je na 3 weken geen resultaat dan kun je er mee stoppen, merk je wel resultaat dan kun je er voor kiezen om er mee door te gaan of om de kruiden zo af en toe als een kuur van een paar weken geven ter ondersteuning van de gezondheid van je paard.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.