Hoofdstel Passier Blue Spirit

Leuk bedacht van mij, dat ik zoveel mogelijk met mijn paarden in vrijheid wil werken. Dat betekent dat ik Fred met het poetsen en opzadelen ook vaak los heb staan. Natuurlijk geeft hij dan door weg te lopen wel eens aan dat hij niet zo veel zin heeft maar dat is eigenlijk nooit een probleem omdat altijd hij na een paar minuutjes weer bij me terugkomt.

Tot ik gister de teugels van mijn hoofdstel al om zijn nek had zitten en met mijn andere hand met het halster in de knoop zat en hij kans zag bij me weg te lopen. Tja, met mijn hand had ik alleen het kopstuk van het hoofdstel nog vast maar tegenhouden lukte niet meer en kon ik niets anders doen dan het hoofdstel loslaten. Fred wandelde rustig verder terwijl het hoofdstel met hem mee door het zand sleepte en natuurlijk stapte hij er op. En na een paar stappen hingen alleen de teugels met het bit nog om zijn nek en bleef dit van mijn hoofdstel over……

Het was mijn oude Passier Phoenix hoofdstel, een ontzettend fijn hoofdstel wat helemaal naar Fred zijn hoofd gevormd was, een beetje als een oude joggingbroek zo comfortabel.

Dus op naar het Drunens Ruiterhuis waar ze veel keuze hebben in hoofdstellen en Passier verkopen. Ik twijfelde even over de overstap naar Rambo Micklem maar koos toch weer voor Passier vanwege de bewezen kwaliteit en de paardvriendelijkheid.

Het is uiteindelijk de Passier Blue Spirit geworden. Het fijne van Passier vind ik dat de band van de neusriem niet over het hoofd gaat, er zitten aan het kopstuk 3 bandjes naast elkaar, voor de kinriem, het bit en de neusriem. De neusriem zit dus altijd netjes op zijn plek bij het hoofdstel indoen.

Daarnaast wilde ik een hoofdstel wat anders was dan mijn andere hoofdstel, dus niet rondgenaaid, geen lak en ook geen aansnoerneusriem. Liever ook geen blingbling maar dat is niet gelukt, hoofdstellen zonder blingbling en aansnoerneusriem zijn tegenwoordig heel dun gezaaid.

De Passier Blue Spirit heeft een mooie gegolfde frontriem met middelgrote strasskristallen wat ontzettend mooi om het voorhoofd vormt. Het kopstuk is anatomisch gevormd is zacht gevoerd en gevormd rond de oren van het paard waardoor het paard totaal geen hinder of druk ervaart bij de oren,. De Flash neusriem heeft een mooie vorm, is ook anatomisch gevormd en voelt superzacht. Het hoofdstel is dus ook perfect voor gevoelige paarden.

Ondanks dat het blingbling heeft is het Passier blue Spirit hoofdstel een fijn en licht hoofdstel was chique en zeer paardvriendelijk is. Hopelijk gaat deze langer mee dan de vorige (10 jaar) ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *