Hoe geur uit leer verwijderen

Een tijdje geleden schreef ik voor een andere website een blog over hoe je vervelende geurtjes uit leer kunt verwijderen. Tot mijn verbazing wordt dat blog dagelijks heel veel bekeken en omdat wij paardenmensen veel producten van leer hebben, deel ik een deel van het blog hier. Want ook paardenspullen van leer (hoofdstel, zadel, laarzen, longeersingel, beenbescherming, enz…) kunnen een oude, muffe, penetrante geur krijgen.

Laat de geur geen reden zijn om je mooie paardenspullen in de kast te laten liggen, de geur is snel en gemakkelijk te verwijderen.

Door je spullen van leer te behandelen met azijn of wodka kun je gemakkelijk hinderlijke geur te verwijderen. Met een klein sprayflesje of plantenspuit spuit je lichtjes een beetje azijn of wodka op het leer. Het zuur in de azijn zal de geur verwijderen en de zuurgraad van het leer weer in balans brengen waardoor hinderlijke geurtjes snel verdwijnen, geen zorgen, ook de azijngeur zal snel weer verdwijnen. Wodka is geurloos maar een stuk duurder in gebruik. Laat na het lichtjes insprayen met azijn of wodka, het leer buiten of bij een raam even luchten.

Behandel het leer daarna nog even na met een leer conditioner, dit maakt het leer lekker zacht en soepel. Je kunt kiezen voor een conditioner met een kleurtje om zo ook de kleur weer op te frissen en kleine beschadigingen of krasjes in het leer te verzachten. Gebruik geen schoenpoets om de kleur van je leer op te frissen, de kans is namelijk groot dat dit zal afgeven op je kleding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *