Anky peesbeschermers

Toen ik in oktober 1998 mijn eerste paard Marnix kocht, had ik nog helemaal niets aan paardenspullen. Ik reed net een half jaar op de manege en had alleen een cap en jodhpurs (korte laarzen) dus moest er geshopt worden,

Vlak nadat ik Marnix gekocht had, begon Anky een maand later met haar eigen lijn en toen is mijn liefde voor de producten van Anky begonnen. Ik heb nog Anky spullen in mijn kast die inmiddels vintage zijn.

Sinds een paar jaar heeft Anky ook peesbeschermers; de Anky Climatrole Dressage Boots. Naast de basis witte en zwarte (mat en glanzend) persbeschermers brengt Anky elk jaar de peesbeschermers in leuke kleuren uit.

De Anky Climatrole peesbeschermer heeft een matte of glanzende kunststof buitenkant, uitgevoerd met veel glitters. Aan de binnenkant zit een sterke, schokabsorberende 5 mm dikke neopreen binnenvoering met Climatrole.

Climatrole zijn metalen ronde elementen in het neopreen die zorgen voor extra koeling en het sneller afvoeren van vocht en warmte. Deze kleine, metalen ronde elementen verzamelen de warmte van het been en transporteren de warmte naar de buitenkant van de beschermer om zo oververhitting te voorkomen.

De harde en naar het paardenbeen gevormde kunststof schaal in de binnenzijde van de peesbeschermer zorgt voor optimale bescherming van het paardenbeen. De peesbeschermers beschermen de pezen van het paard tegen het aantikken van de eigen benen, maar ook tegen invloeden van buitenaf. Ze worden daarom niet alleen gebruikt door dressuurruiters maar ook veel gebruikt bij het springen.

De peesbeschermers zijn ontzettend handig en gemakkelijk in het gebruik. Fred draagt aan de voorbenen maat M met 3 klittenband banden en achter maat L met 4 klittenband banden.

Een punt wat ik ontzettend jammer en een gemiste kans van Anky vind, is dat de gekleurde persbeschermers witte of zwarte klittenband hebben en geen klittenband in dezelfde kleur. Als de klittenband banden vastzitten om het paardenbeen is er altijd een stukje klittenband zichtbaar. Bij de witte en zwarte valt het niet zo op maar bij bijvoorbeeld mijn zilveren peesbeschermes vind ik het toch storend dat het zwarte klittenband van veraf zichtbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *