Recuptex halsdeken

Zoals ik in de blog Recuptex gespannen paard schreef, gebruik ik de recuptex deken al een tijdje tot volle tevredenheid. Dat is de reden dat ik tot aanschaf van de halsdeken ben overgegaan.

Jill Huijbregts legt het in haar online training (waarover in een volgend blog meer) heel grappig uit; je kunt de paardenhals indelen in 2 groepen; frikandellen en kroketten. Een frikandel is lang en buigzaam en een kroket is kort en buigt moeilijk. En onze Fred is dus een kroket ;-D

Omdat ik zo tevreden ben over de ontspanning van Fred onder de recuptexdeken was ik benieuwd of de halsdeken Fred kan helpen om de hals meer te ontspannen. Natuurlijk weet ik dat we dat rijtechnisch moeten trainen maar als de recuptex halsdeken daar een beetje bij kan helpen door zijn spieren alvast iets op te warmen voor het rijden, maak ik daar graag gebruik van. Daarnaast heeft Fred in de wintermaanden altijd een halsdeken op.

De pasvorm van de hals is echt super bij Fred. Ik ben een grote fan van Horseware dekens maar ben daarnaast verrassend enthousiast over de pasvorm van de dekens en hals van Bucas, dat had ik eigenlijk niet verwacht :-). Ik heb mijn paarden zelden op stal staan, dus wanneer Fred de deken op heeft, heeft hij alle vrijheid om te wandelen, spelen en rollen wat perfect gaat met de deken en hals. Het fijne is ook dat ik de hals en deken kan combineren met de Horseware producten omdat de aansluitingen prima op elkaar passen.

Omdat ik al tevreden was over de werking van de Recuptex deken, ben ik ook tevreden over de hals. Fredje ontspant al heel fijn met de deken voor het rijden en een ontspannen paard draagt zijn hals natuurlijk veel lager dan een wakker of gespannen paard. Ook lijkt Fredje buigzamer in de hals.

Onder het zadel blijft Fred een wakker paard maar het wordt steeds gemakkelijker om de ontspanning sneller terug te vinden in het rijden.

Ik weet dat er mensen zijn die roepen dat het allemaal nep is. Maar dan nog ben ik tevreden met de Bucas Recuptex. Want als het allemaal nep is, dan geloof ik blijkbaar zo in de kracht van deze deken waardoor ik Fred ontspannen benader waardoor hij ook kan ontspannen. Dus of het een placebo is of niet, voor ons werkt het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *