Harry’s Horse Equitights Grip, mijn favoriete rijbroek

Vandaag een blog over mijn favoriete paardrijbroek; de Equitights Grip van Harry’s Horse.

Het heeft even geduurd voordat ik overtuigd was van de kwaliteit van een paardrijlegging maar nu ben ik helemaal om. Het zit net zo comfortable als een sportlegging en je hebt de keuze uit siliconengrip op alleen de knieën (Grip) of gehele zit (Full Grip).

De broek heeft dan ook geen rits of knopen, de broek heeft een rondgenaaid zitvlak waarbij je de keuze hebt met of zonder siliconen voor extra grip in het zadel. De uiteinden van de pijpen zijn van lycra waardoor je de broek gemakkelijk aan en uitrekt, het is broek ophijsen en gaan. De broek heeft een hoge tailleband waardoor een buikje goed bedekt is en er geen vetrolletjes boven randen uitpuilen waardoor de zeer elastische broek ook zeer geschikt is voor dames met een maatje meer. De broek is verkrijgbaar tot maat 46 en maat 46 valt ook als een normale comfortabele maat 46.

Voor mij was de legging echt een uitkomst. Ik heb een tijd met een vervelende blessure gelopen waardoor ik moeite had om mijn been over het zadel te tillen. Normaal zijn paardrijbroeken van stevige stof waardoor je minder bewegingsvrijheid vanuit het kruis hebt. De paardrijlegging zit zo comfortabel dat ik tijdens mijn revalidatieperiode en het oefenen met op- en afstappen alles uit mijn beweging kon halen.

Ik ben zo enthousiast dat ik meerdere van deze broeken heb gekocht 🙂 . De Equitights rijbroeken voor volwassenen en kinderen zijn o.a. te verkrijgen bij Epplejeck en Agradi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *