Team by Jill, online training van Jill Huijbregts

Al enige tijd ben ik lid van Team by Jill, de online training van Jill Huijbregts. Veel mensen kennen Jill Huijbregts van haar blogs op Youtube waar ze misschien niet altijd even serieus uit de hoek komt maar Team by Jill is bloedserieus :-), je krijgt daar ontzettend veel goede en bruikbare tips als het gaat om het rijden en opleiden van je paard.

De filmpjes zijn in diverse rubrieken opgedeeld; houding en zit, opleiden jong paard, basis, oefeningen en wedstrijd. Elke maand plaatst ze nieuwe video’s.

Op Team by Jill behandelt Jill dressuur oefeningen en problemen die je bij het rijden tegen kunt komen, stapje voor stapje laat ze zien hoe zij haar paarden traint en verbetert. Daarnaast is er in “de kantine” alle mogelijkheid om vragen te stellen en verzoekjes in te dienen voor nieuwe video’s. De video’s maakt ze vooral met haar eigen paarden; Macho, Enzos, Graafje, Kiss en Kriss, die voor veel mensen bekend zijn van haar YouTube kanaal.

De video’s zijn voor ruiters van elk niveau en stap voor stap in duidelijke Jip en Janneke taal zodat het voor iedereen van elke leeftijd begrijpelijk is. Er zijn verschillende onderwerpen zoals; houding en zit, opleiden jong paard, de basis van het rijden, oefeningen rijden en wedstrijd rijden. Jill legt terwijl ze zelf op een paard zit stap voor stap uit hoe je bv moet wijken en legt daarbij uit wat er eventueel mis kan gaan en hoe je dat oplost. De video’s zijn erg inspirerend en geven goed bruikbare tips voor wanneer je zelf weer op je paard zit.

Ik kijk regelmatig bepaalde filmpjes terug en haal er elke keer weer andere tips uit. Op dit moment ben ik zelf gefocust op houding en zit en bekijk ik regelmatig de video’s die Jill samen met Micha van Rheden van www.dressagevision.nl gemaakt heeft. In deze video’s wordt heel duidelijk vertelt hoe de bewegingen van het paard in de verschillende gangen zijn en hoe je het beste kunt meebewegen met je paard om te voorkomen dat je als een hobbelende zak aardappelen op je paard zit.

En als je toch iets meer begeleiding wenst dan is het mogelijk om op de dressuurstal van Jill in Helmond lessen te volgen van zowel Jill als Micha. Beide staan dan ook op mijn verlanglijstje voor dit jaar.

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, Team by Jill is de €9,95 per maand dubbel en dwars waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *