Aromatherapie en virussen

Naast mijn werk voor PaardenNatuurlijk werk ik ook achter de schermen van een schoonheidsinstituut. Het schoonheidsinstituut is vanwege het Corona-virus tijdelijk gesloten geweest en nu de werkzaamheden weer opgestart mogen worden kwam de vraag hoe ze etherische oliën kunnen gebruiken in strijd tegen het Corona-virus. En omdat er veel etherische oliën werkzaam zijn tegen virussen, bacteriën en schimmels ontstaat er in mijn hoofd direct de koppeling naar paarden.

Een virus is een ziekteverwekkend micro-organisme wat kan voorkomen bij mensen, dieren, planten en bacteriën, met een afmeting van 5 tot 250 miljoenste deel van een millimeter. Virussen zijn echte parasieten omdat ze om zich te kunnen vermenigvuldigen levende cellen van een gastheer (of vrouw) nodig hebben. Alleen in de levende cellen van zijn gastheer kan het virus leven en zich vermenigvuldigen. Virussen zijn goed bestand tegen ongunstige omstandigheden waardoor ze lang hun levenskracht behouden. De sterkste virussen verdragen een temperatuur tot ongeveer 90 graden, daarom is het nu in het Corona-tijdperk belangrijk om gebruikte mondmaskers of besmette kleding op hoge temperaturen te wassen.

Ieder virus heeft een karakteristieke vorm en grootte, zo heeft het nu heersende Corona-virus de vorm van een kroontje. Als echte parasieten veranderen virussen de stofwisseling van hun gastheer waardoor deze de stoffen maakt die het virus nodig heeft om zich te kunnen vermenigvuldigen.

Gelukkig kan het lichaam zelf antistoffen aanmaken welke de voortplanting van virussen kan tegengaan en voorkomen dat nieuwe virusdeeltjes andere cellen bereiken. Virusinfecties kan je niet behandelen met anti-biotica of medicatie, een virusinfectie moet je uitzieken, het lichaam moet antistoffen tegen het virus aanmaken om het te bestrijden, je kunt wel met medicatie de symptomen van de virusinfectie onderdrukken. En dan kun je je natuurlijk nog laten inenten waardoor het lichaam zelf actief antistoffen aanmaakt.

Etherische oliën hebben geen virusdodende werking maar wel een virusremmende werking.

De meest krachtige virusremmende oliën zijn; kruidnagel, oregano, kaneel en peper.

Andere antiviraal werkende oliën zijn;
Cisteroos, citroen, bergamot, palmarosa, eucalyptus, lavendel, tea tree, melisse,tijm en laurier.

In het schoonheidsinstituut gaan we verschillende etherische oliën verdampen en toevoegen aan huidverzorgingsproducten. Maar wanneer je paard een virus heeft kun je de gezondheid van je paard ook op diverse manieren ondersteunen met etherisch olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *