Back on Track bandages

Een aankoop waar ik weer echt blij mee ben! Deze maand heb ik de Back on track bandages gekocht, helaas niet om mee te rijden of voor de mooi. Shetlander Harrie is hoefbevangen en ik was benieuwd of het keramisch textiel in de Back on track wat verlichting kon geven.

Ik twijfelde eerst om de Bucas Recuptex a 125 euro voor hem aan te schaffen maar toen ik deze zo goed als nieuwe bandages van iemand kon overnemen voor 12 euro was de keuze snel gemaakt. Eerst deze bandages (in combinatie met goed hoefmanagement en een magnesium supplement) uitproberen en dan kan de Bucas Recuptex later altijd nog.

Back on track heeft 2 soorten bandages. De normale bandages die je met Welltex onderlappen gebruikt en per 4 koopt en deze bandages met Welltex keramisch textiel aan de binnenzijde die je zonder onderlappen direct op de huid gebruikt en per 2 koopt.

Mijn bandages hebben fleece aan de buitenkant en keramisch textiel aan de binnenzijde. Het zijn fijne bandages en gemakkelijk aan te brengen en het klittenband zit superstevig. Voor een shetlander zijn ze natuurlijk veel te groot dus ik heb ze bij Harrie min of meer als een zwachtel losjes (zodat hij nog normaal kon bewegen) om zijn beentjes gewikkeld. Vervolgens heb ik de bandages 1,5 uur laten zitten. Bij het verwijderen waren zijn benen niet overdreven warm en had ik het idee dat hij een stuk gemakkelijker liep.

Toch worden deze bandages niet als stalbandages geadviseerd omdat ze dan te strak kunnen zitten maar ook omdat het keramische textiel, de Welltex, beter werkt wanneer het paard beweegt. Bij beweging produceert een paard meer weerkaatsbare warmte dan bij stilstand.

Volgens onderzoek helpen deze bandages de bloedcirculatie in het gebied tot wel 50% te verhogen en helpen ze bij het voorkomen van veel blessures. Daarnaast hebben de met Welltex doordrenkte bandages die direct op de huid gebruikt worden een rustgevende, pijnstillende werking, de FAR-infraroodtherapie helpt om problemen met zwelling, verwondingen aan pezen en zachte weefsels enz. te verlichten. Dat klinkt prachtig, dat willen we toch?!

Ik heb ze voor Harrie gekocht om de ongemakken van het bevangen zijn te helpen verlichten maar deze bandages zijn natuurlijk niet gemaakt voor een shetlander. Ik ga ze zeker ook gebruiken voor Fredje. Je kunt de bandages namelijk ook perfect gebruiken om mee te rijden en mijn ervaring is, dat de benen minder warm worden dan bij bandages met onderlappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *