Itch Free Gel bij jeuk paard

Werkt Itch Free bij jeuk door Eikenprocessierups?

Zoals ik jullie al eerder vertelde, hebben wij dit jaar heel veel last en jeuk van de eikenprocessierups. De haren van deze rups zorgen voor jeuk en rode plekken bij zowel mensen als dieren.

Onze kanjer Fredje heeft er dit jaar helaas ook last van. Ik heb al het een en ander aan zijn voeding aangepast (waarover in een volgend blog meer) en vandaag ga ik kijken of ik Fredje met de Itch Free Gel verlichting kan geven op de jeukende plekken die hij nog heeft.

Normaal zou ik Fred natuurlijk een vliegen of eczeem deken opdoen maar met temperaturen boven de 30 graden gaat het bij Fred extra broeien onder de deken waardoor de plekken extra gaan jeuken. Daarom heb ik gekozen om hem nu even zonder deken te laten en te kijken of ik de plekken kan behandelen met iets wat de jeuk verminderd.

Ik heb gekozen voor de Itch Free Gel van Grand National. Dit product is in bijna iedere paardenwinkel of dierenspeciaalzaak te koop. Ik kocht het zelf bij de Boerenbond maar Epplejeck heeft dit product ook in de winkel en op de website staan.

Volgens de verkoopinformatie is de Itch Free Gel een verlichtende gel welke een paard met kriebel aan de staart, manen of geïrriteerde huidplekken verlichting kan geven. De werkzame bestanddelen kalmeren tevens de geïrriteerde huid.

De werkzame stoffen in de Itch Free Gel  zijn; Dode Zee-zout, calendulaextract, rozemarijnolie en eucalyptusolie, deze kalmeren en verzorgen de geïrriteerde huid.

Van calendula, rozemarijn en eucalyptus wist ik al dat ze kalmerend en verkoelend werken. Naar de werking van dode zeezout ben ik wel benieuwd. Werkt dat zout niet uitdrogend en gaat dat niet prikkelen of irriteren?

Wat ik wel weet van dode zeezout, is dat er op dit moment veel mensen zijn met rode plekken en bulten van de eikenprocessierups, die hun huid eerst scrubben met dode zeezout en daarna insmeren met aftersun met aloe vera. En dat op die manier de jeuk minder wordt. Dus tot zover kan ik me in het verhaal vinden.

Nu de praktijk….

Het ruikt echt naar eucalyptus, naar menthol. Ik denk dat als je bij een verkoudheid even met je neus boven dit potje gaat hangen, je meteen meer adem krijgt.

Het is een gelvorm, maar geen dikke gel zoals je in je haar smeert. Het is dunner en waterachtiger van structuur maar wel prettig om aan te brengen.

Ik merk aan Fred dat het direct iets van verkoeling geeft. Zal dat zo blijven als de gel indroogd of heeft het de werking alleen als je het vers aanbrengt?

Bij een vliegenspray merk je even verschil maar zodra de werkzame stoffen verdampt zijn is de werking weg.

Geeft het verlichting? Na een paar uur kan ik zeggen dat het echt verlichting geeft bij mijn paard. Ik heb het ook als test op mijn eigen armen gesmeerd op de plekken met bultjes van de Eikenprocessierups en daar gaf het ook onmiddellijk verkoeling.

Op een paardenhuid / vacht smeert het heel prettig en droogt het mooi in. Bij mezelf op mijn kale binnenarmen vond ik de substantie wat te plakkerig. Maar ja, het is ook niet gemaakt voor mij maar wel voor mijn paard! 😉

Al met al, een dikke duim omhoog voor de Itch Free Gel van Grand National!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *