Mondkapje HV Polo

De must have van dit jaar is helaas het mondkapje……

Omdat ik in het Nederlands-Belgische grensgebied woon en regelmatig de grens passeer, heb ik altijd een mondkapje bij me. In België moeten we op straat, in winkels, de sportschool, de manege, op stal en alle andere openbare ruimtes een mondkapje dragen. Op wedstrijdterrein moet in België iedereen verplicht een mondkapje op, behalve wanneer je op een paard zit of een proef voorleest. In Nederland hoeft dat niet maar omdat er veel Belgen net over de grens gaan shoppen zie je hier automatisch ook veel mondkapjes op straat, in de winkels maar ook tussen de paarden.

Ik heb zelf gekozen voor het mondkapje van Hv Polo om op die manier aan iets vervelends toch mijn eigen paard gerelateerde draai te geven. De mondkapjes zijn gemaakt van een zachte stof en en zijn zo gevormd dat de mond de stof niet raakt. Dat laatste is wel zo prettig wanneer je lipstick of lipgloss draagt. Maar hierdoor heb je ook de “ruimte” om normaal te kunnen ademen. Het mondkapje heeft elastische bandjes die je achter je hoofd kunt vastmaken.

Het prettige van het mondkapje is dat ze gemakkelijk te wassen zijn op 60 graden in de wasmachine of met een sopje kokend water. Om bacteriën te doden moet je het mondkapje wassen met temperaturen boven de 60 graden.

De mondkapjes van HV Polo helpen preventief om de verspreiding van druppels uit de neus en keel te verminderen en te vertragen. Het doel van de mondkapjes is om de overdracht van corona via druppeltjes van neus of mond op andere mensen te verminderen. Maar naast het dragen van een mondkapje is het natuurlijk ook belangrijk om de afstandsregels en goede handhygiëne te blijven naleven, om zo het risico voor jezelf en anderen zo klein mogelijk te houden.

De mondkapjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren met een leuke neutrale print aan binnenzijden. Ik heb de mondkapjes in de kleuren roze, blauw en zwart. De mondkapjes kosten €7,95 en zijn via de paardenwinkels te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *