geranium

Aromatherapie paard; geranium

Mmmmnnn, geranium ruikt zo lekker dat ze mij later als oud besje gewoon achter de geraniums mogen zetten 😉

Zelf gebruik ik de essentiële olie van geranium vooral op de huid vanwege de kalmerende en ontgiftende werking bij wondjes en ontstekingen. Maar geranium is vooral bekend om haar geur, omdat geranium olie de fysieke, mentale en emotionele gezondheid helpt verbeteren, wordt ze ook wel troost-olie genoemd.

Waar lavendel ontspanning geeft, geeft geranium troost en rust. Net als lavendel kun je een paar druppels geranium op je handen doen om het paard de geur goed te laten inademen. De geur helpt het paard zich mentaal beter te laten voelen, vooral bij paarden die zich afsluiten. Geranium verminderd angst, stress, spanning en prikkelbaarheid. Het ondersteunt bij algehele vermoeidheid, lusteloosheid, gebrek aan uithoudingsvermogen

Zoals ik al eerder schreef, gebruik ik geranium vooral op de huid bij wondjes en ontstekingen. Geranium zorgt behalve voor geestelijke rust ook voor een mooiere wondgenezing. Geranium stimuleert de lymfe waardoor vocht en afvalstoffen beter worden afgevoerd, wat weer een positief effect heeft op het immuunsysteem.

Wanneer je bijvoorbeeld groene leem (eventueel gemengd met olie) op een wond gebruikt, kun je er een paar druppels geranium olie aan toevoegen voor een mooiere wondgenezing. Bij een dichte wond kan je het litteken masseren met 50 ml jojoba-olie met 5 druppels geranium om een mooier en zachter litteken te krijgen. Bij oude littekens voeg je er nog 2 druppels jeneverbes aan de jojoba-olie met geranium toe.

Mocht je net als mij geranium lekker vinden ruiken, dan kun je er ook een insectenspray mee maken. Je vult een plantenspuit met 50 ml water en 10 druppels geranium eventueel aangevuld met een paar druppels tea tree en citroen. je kunt hiermee bijvoorbeeld de wanden van de stal insprayen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *