gezondheid

Guasha therapie behandeling paard

Onze Fred houdt er van om gegroomd te worden, maar helaas heb ik niet voldoende kracht in mijn armen om dat met een borstel te doen, daarom doe ik het vaak met mijn vingertoppen. En wanneer ik Fred met mijn vingertoppen krab op bepaalde plekken, laat hij heel duidelijk merken dat dat fijn is en dat ik er vooral niet mee mag stoppen.

Op Youtube kwam bij toeval een filmpje voorbij over Guasha Therapie bij paarden. Bij Guasha therapie wordt er met steen over de huid geschraapt om afvalstoffen af te voeren en het zelfgenezend vermogen van het lichaam zo te stimuleren.

Ik heb diverse opleidingen gevolgd in verschillende massagetechnieken voor zowel mensen als paarden en uit nieuwsgierigheid heb ik zelf via Aliexpress voor een paar euro een Guasha-steen gekocht. Niet zozeer om Fred zelf een echte Guasha behandeling te geven, maar wel om te zien of ik met een Guasha-steen meer druk kan zetten en Fred zo beter kan groomen op zijn kriebelplekjes.

Ik had al gelezen dat je eerst aan beide kanten met lange slagen van voor naar achteren over de vacht gaat om het paard te laten wennen. Zo pak je waarschijnlijk ook de meridianen mee. Hoeveel druk je zet is afhankelijk van de plek maar ook van de gevoeligheid van het paard. Op de schoft (bot) zet je automatisch minder druk dan op de schouders (spieren).

De schouders, hals en billen (spieren) kun je wat meer druk geven. En hoewel je een steen ik je hand hebt voel je wel heel duidelijk een verschil in weefsel onder je handen. Dat had ik van te voren niet gedacht, maar wanneer je met hard opgepompte fietsbanden over een steentje fietst voel je dat natuurlijk ook beter dan met zachte banden…..

Fred en Harrie vonden het in het begin een beetje vreemd maar uiteindelijk toch wel lekker en ontspannend. Mijn opzet is zeker geslaagd.

Guasha therapie wordt met verschillende stenen uitgevoerd, de stenen verschillen van elkaar in hardheid maar ook in vorm. Ik heb een groene steen van groene jade, dat zou een energiegeleider zijn. Ik heb voor mijn steen gekozen omdat hij verschillende vormen heeft waardoor je verschillende prikkels aan de huid kunt geven. Er zijn ook zachtere roze stenen van rozenkwarts, sterke zwarte stenen van basalt en hardere, scherpe witte stenen van witte jade. Zo kun je op verschillende dieptes van de huid werken. Wel oppassen bij werken op een harde ondergrond, de stenen kunnen breken wanneer ze vallen.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

ik en fred

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.