Bachbloesems paard; Aspen, ratelpopulier

Het Aspen-paard is een gevoelig paard dat moeite heeft zich een plaats toe eigenen in de wereld. Het is een afwachtend en angstig paard wat zich niet gemakkelijk geeft. Hij wil wel, probeer voorzichtig contact te maken maar voordat het contact daadwerkelijk gelegd is, schrikt hij van zijn eigen onhandigheid en trekt zich weer terug in zijn eigen wereld.

Het Aspen-paard is zeer gevoelig voor sfeer en energie, het paard heeft behoefte aan veiligheid. Het staat niet te springen om aan het werk te gaan en wanneer je met dit paard aan het werk gaat, is het belangrijk dat je zelf goed in je vel zit. Want wanneer jij niet goed in je vel zit, zal dit paard dat direct opmerken en nog onzekerder worden.

Het Aspen-paard is zo gevoelig, dat hij of zij eerder dan jijzelf weet hoe jij je voelt. Maar wanneer jij je prettig voelt en je het paard een veilige en betrouwbare werkomgeving kunt bieden, kun je heel fijn met dit paard werken. Probeer dit type paard niet te veel te dwingen, met dwang maak je het probleem bij dit paard groter. Het Aspen-paard heeft het geheugen van een olifant, negatieve ervaringen, pijn en stress blijven lang in zijn of haar geheugen hangen.

Het Aspen-paard doet het liefs de hele dag hetzelfde omdat dat veilig en vertrouwd voelt, veranderingen zijn eng. Dat is de reden dat dit type paard niet snel initiatief neemt of uit nieuwsgierigheid zal reageren op nieuwe dingen. Bij kleine veranderen zal dit type paard direct argwanend en terughouden reageren. Gebruik je bij het poetsen opeens een andere of nieuwe borstel, dit paard zal er direct op reageren.

In de kudde vindt het Aspen-paard niet snel aansluiting bij de andere paarden.

Het Aspen-paard heeft last van vage angsten met vaak onbekende herkomst, ongerustheid, angstige voorgevoelens. Met de bachbloesem Aspen kunnen we angst en ongerustheid omzetten naar de wetenschap en het vertrouwen dat alles uit universele liefdeskracht bestaat. De positieve eigenschap van Aspen / ratelpopulier is dat het een onbevreesd vertrouwen geeft. De bachbloesem Aspen geeft het paard weer vertrouwen.

Aspen wordt geadviseerd wanneer het paard bang is voor mensen, sterk schrikt van plotselinge bewegingen, bij mishandelde paarden maar ook wanneer een paard uit angst heel sterk op de hulpen onder het zadel reageert.

Het Aspen-paard is zelden of nooit agressief, de angst uit zich vooral in vluchten en er plotseling van door gaan of vluchten door zich emotioneel af te sluiten.

Als je Aspen vergelijkt met de bachbloesem Mimulus, is Mimulus angst meer concreet, Aspen angst zit meer in het hoofd. Voor paarden met een gebrek aan zelfvertrouwen worden Aspen en Mimulus vaak gecombineerd met de bachbloesem Larch.

Omdat paarden niet kunnen praten, wordt bij paarden vaak een mix gemaakt van meerdere bachbloesems die angst verzachten en zelfvertrouwen geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *