Wat eet mijn shetlander, Pavo Daily Fit koeken

slowfeeder hooi

Onze shetlander Harrie krijgt helaas niet zoveel eten als hij zelf zou willen. Het liefst zou hij net als Fredje, ook 2 keer per dag een grote bak muesli krijgen. Niet dat Harrie wat te klagen heeft hoor…

Onze Harrie krijgt dag en nacht onbeperkt hooi uit de slowfeeder. Omdat hij niet alleen staat maar samen met paard Fred, doen ze samen nog andere dingen dan alleen eten. Fred wil namelijk ook spelen, wandelen, in de stal staan of ergens in het zand luieren en dan moet zijn grote kleine vriend Harrie natuurlijk wel mee.

Naast onbeperkt hooi mag Harrie het hele jaar door een paar uur per dag op het gras. Behalve wanneer de temperatuur onder de 5 graden is en er te veel suikers in het gras zitten. Harrie is en blijft een shetlander en die hebben helaas meer kans om bevangen te raken.

Harrie is dit jaar helaas chronisch hoefbevangen geweest (lees ook mijn blog Chronisch hoefbevangen gelukkig niet chronisch) waardoor we zijn voedingsschema nog even hebben doorgenomen met de dierenarts. Zij raadde aan om voor Harrie eens te kijken naar iets extra’s om zeker te zijn dat hij wel genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Omdat ik van een paddock paradise weet dat zij hun paarden naast onbeperkt hooi en gras de Daily Fit koeken van Pavo geven, heb ik deze voor Harrie besteld.

Als ik eerlijk ben was het niet direct liefde op het eerste gezicht. Ik had een soort van muesli-repen verwacht en dit zijn koeken van samengeperst poeder, die wanneer je ze niet goed breekt verpulveren. Ze worden geleverd in een verpakking van papier waardoor ze ook aantrekkelijk en gemakkelijk bereikbaar zijn voor muizen.

Gelukkig dacht Harrie er heel anders over. Die vindt de Pavo Daily Fit koeken helemaal geweldig, hij is zeker nog een kwartier na het voeren, zijn lege bak nog aan het uitlikken, zo lekker vindt hij ze.

Het opbergprobleem was gelukkig zo opgelost. Pavo heeft een poetskoffer waar de koeken in passen waardoor de muizen er niet meer bijkunnen. Deze poetsbewaarkoffer is voor een paar euro meer te bestellen bij de koeken en dat werkt super.

Harrie krijgt per dag een halve koek, dat voorziet hem in de dagelijkse behoefte aan vitaminen en sporenelementen (paarden krijgen een hele koek per dag). De koeken zijn graanvrij en bevatten weinig suiker en zetmeel. Daarnaast bevatten de koeken biergist (prebiotica) ter ondersteuning van een gezonde darmflora en het immuunsysteem. De toegevoegde bloemen en kruiden: meidoorn, paardenbloem, goudsbloem en brandnetel, ondersteunen de algehele weerstand van je paard optimaal. (zie ook mijn blogs over kruiden voor paarden)

Een verpakking van 30 koeken kost € 16,50 en daar doet Harrie dus 60 dagen mee.

Natuurlijk krijgt Harrie naast hooi, gras en Pavo koeken ook regelmatig met mate dingen als wortels, appels en snoepjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *