Bomen, planten en kruiden

Paarden en aromatherapie; ceder

Ceder wordt vooral gebruikt bij dieren die wat nerveus zijn, het werkt sterk harmoniserend. Paarden reageren eigenlijk altijd positief op de geur van ceder. De geur van ceder geeft moed en helpt angstige of schrikachtige dieren. Vooral wanneer dieren wat nerveus of angstig zijn geworden na een vervelende ervaring.

Het is dus vooral de geur die veel goed doet voor paarden. Je kan zelf een onrustig paard helpen door een halve liter water met 20 druppels cederolie en een beetje honing mengen in een plantenspuit, wanneer je dit 2 keer per dag op de muren van de stal spuit zal het paard zich door de geur van ceder, rustiger en beter in zijn vel gaan voelen.

Ceder helpt het paard om weer te aarden en het leven te aanvaarden zoals het is. Het geeft moed en helpt om het zelfvertrouwen weer terug te vinden.

Ook kun je 1 ml (druppels) aan 50 ml jojoba olie toevoegen en de borst van het paard mee masseren. Fijn bij paarden die door omstandigheden tijdelijk hun zelfvertrouwen kwijt zijn.

Bij paarden maken we er eigenlijk geen gebruik van omdat er oliën zijn die beter werken maar ceder kan ook gebruikt worden bij huidproblemen als antihistaminicum of bij vochtophopingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.