Bomen, planten en kruiden

Planten voor paarden; blauwe bosbes

De blauwe bosbes is een perfecte plant voor in de tuin. Blauwe bosbessen worden ook wel gebruikt in een eetbare haag voor paarden omdat de plant lekker en gezond is voor je paard maar ook voor jezelf. Zowel de blauwe bosbessen als de bladeren hebben gezonde eigenschappen, ze zijn rijk aan flavonoïden, looistoffen, vitamine B1,B2,B3 en vitamine C. De bessen bevatten daarnaast kalium, calcium, ijzer en mangaan en de bladeren vooral heel veel mangaan en chroom.

Zowel de bladeren al de blauwe bosbessen bevatten looistoffen, looistoffen doen proteïnes neerslaan en werken zo samentrekkend, antiseptisch (ontsmettend) en bloedstelpend. Looistoffen helpen om pijn te verzachten, zwellingen en bloedingen te verminderen en de looistoffen helpen wondgenezing te versnellen.

De bladeren bevatten glucokinine en arbutine. Glucokinine en arbutine werken bloedsuikerverlagend en ontsmettend voor de urinewegen. Door de bloedsuiker verlagende eigenschap kunnen de bladeren helpen bij paarden met insulineresistentie. Voor jezelf kan je gebruik maken van de geneeskrachtige werking van de bladeren door er thee van te maken.

De vitamine A uit de verse blauwe bosbessen zijn goed voor het gezichtsvermogen en helpt bij nachtblindheid.

Daarnaast bevatten blauwe bosbessen anti-oxidanten welke een belangrijke rol spelen bij het vertragen van verouderingsproces en helpen om het immuunsysteem te stimuleren. Anti-oxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten.

Ook zorgen de blauwe bosbessen voor een betere doorbloeding en ondersteunen blauwe bosbessen bij de aanmaak van collageen en bindweefsel waardoor de bloedvatwanden maar ook de huid steviger worden .

Gedroogde en verse blauwe bosbessen zijn goed voor de spijsvertering. Ze ondersteunen de spijsvertering, remmen diarree en brengen de darmflora weer in balans.

Er is een duidelijk verschil tussen blauwe bessen en blauwe bosbessen. De blauwe bosbes bevat rood vruchtvlees en de blauwe bes wit vruchtvlees.

https://www.paardennatuurlijk.com/e-book/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *