paarden karakters lezen

Paarden karakters lezen

Spelende shetlander

Onbewust lezen we allemaal de karakters van onze paarden. Zo is mijn paard Fred een macho met een klein hartje, maar ook een grote clown. Shetlander Harrie is daarentegen meer een rustige onderzoeker, gaat overal rustig op af. Hij onderzoekt graag wat iets is, maar vooral of iets eetbaar is. Elk paard heeft zijn eigen unieke karakter en persoonlijkheid.

Tijdens de cursus Paarden karakters lezen kijken we verder en gaan we de karakters van de paarden op verschillende manieren bekijken. Via de astrologie, de 5 elementen, left brain, right brain, introvert, extrovert en aan de hand van de lichaamsbouw. Het klinkt misschien gek maar ook de vorm van het lichaam, hoofd, wangen, neus, lippen en dergelijke zegt veel over het karakter, de manier van denken en de manier van bewegen van het paard. Door je paard te lezen, leer je je paard nog beter begrijpen. Zo weet je wat het beste werkt, om het beste uit (jezelf en) je paard te halen.

Paardenkarakters

Het is niet de bedoeling om met het lezen van het karakter van het paard, een stempel op het paard te drukken. Het is de bedoeling dat je je paard nog beter leert begrijpen en je daar jouw eigen gedrag en training op aan kunt passen. Zo kan je het beste uit jezelf en je paard halen. Een paard kan in verschillende situaties verschillend reageren, maar als jij al weet hoe jouw paard denkt, dan kan je daar gemakkelijker op inspelen. Het heeft geen zin om een paard dat thuis in de bak rustig en kalm is, het stempeltje rustig te geven. Op vreemd terrein kan het namelijk zomaar een heel ander paard zijn en dus heel anders reageren. Daarom is het belangrijk om te weten hoe het paard denkt, zodat je daar op in kunt spelen.

Meer informatie over de cursus Paarden Karakters Lezen volgt snel.
In het gratis e-book over de 5 elementen kun je al het een en ander lezen over de karakters volgens de 5 elementen leer.

5 elementen bij paarden e-book

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.