Wie ben ik?

Mijn naam is Petra Zilverberg en ik ben een paardenmeisje in hart en nieren, een leven zonder paarden is voor mij geen leven…..

Op deze website schrijf ik blogs over mijn 3 grote passies; gezondheid, spiritualiteit en paarden natuurlijk!

kruiden voor paarden

Gezondheid
Gezondheid heeft altijd mijn interesse gehad. Ik heb jaren als doktersassistente gewerkt en daarnaast een eigen schoonheidsinstituut gehad waarin ik gespecialiseerd was in huidproblemen, de gezondheid van de huid. Ik wil heel graag weten hoe dingen werken en met elkaar in verbinding staan, ben altijd op zoek naar waarom iets wel of juist niet werkt. Vandaar dat ik op een gegeven moment naast mijn werk verschillende opleidingen, cursussen en workshops op gebied van natuurgeneeskunde voor paarden ben gaan volgen. Leren hoe het paardenlichaam werkt en hoe je met behulp van de natuur (planten, kruiden, vitaminen, supplementen, enz…) de gezondheid van je paard kunt ondersteunen. Gelukkig staan veel dierenartsen tegenwoordig ook open voor de natuurgeneeskunde, niet zo gek natuurlijk omdat veel van de reguliere medicijnen hun oorsprong hebben gevonden in de natuur.

Spiritualiteit
Van jongs af aan ben ik bezig met spiritualiteit. Ik weet niet beter dan dat ik al mijn hele leven met en tegen dieren praat. Net als veel mensen ben ik hoog sensitief en gevoelig voor energie. Het fijne voor mij is dat ik al jong heb geleerd hoe ik met de energie van anderen moet omgaan en hoe ik er woorden aan kan geven. Door te weten wat bij jou hoort en wat bij de ander, kun je de energie veel beter scheiden en kom je sterker in je schoenen te staan, omdat je je niet meer in de war laat brengen door de gevoelens van een ander. Ik heb ik inmiddels 30 jaar ervaring met het geven van readings en healings op zowel mensen als dieren. Als spiritueel coach heb ik langere tijd mensen begeleidt op hun spirituele pad, om ze weer in contact te brengen met wie ze in wezen zijn, weer te leren vertrouwen op hun eigen gevoel en hun eigen weg te vinden. In de cursus communiceren met dieren help ik mensen via de dieren hun eigen spiritualiteit te ontdekken en woorden te geven aan wat ze voelen.

communiceren met dieren

Paarden
De paarden kwamen pas op latere leeftijd in mijn leven, ik was “al” 27 jaar oud, toen ik de eerste keer een manege binnenstapte voor een paardrijles. Het paardenvirus sloeg keihard toe en na een half jaar kocht ik mijn eerste eigen paard; Marnix. En 7 jaar later verhuisde ik van Noord-Holland naar het buitengebied van Turnhout (net over de Belgische grens), naar een huis waar de paarden in de tuin konden staan en je prachtige buitenritten kun maken. Mijn paarden (en andere dieren) worden ook ingezet tijdens de cursussen die ik online en op hier op locatie geef.