Wie ben ik?

Mijn naam is Petra en ik ben een paardenmeisje in hart en nieren, een leven zonder paarden is wat mij betreft geen leven…..

Naast de paarden is gezondheid en natuurgeneeskunde mijn passie. Ik wil heel graag weten hoe dingen werken en met elkaar in verbinding staan, ben altijd op zoek naar waarom iets wel of waarom iets juist niet werkt.

Dat is de reden dat ik verschillende opleidingen, curusussen, workshops e.d. gevolgd heb op het gebied van orthomoleculaire therapie en natuurgeneeskunde voor paarden. Leren hoe het paardenlichaam werkt en hoe je met behulp van de natuur (planten, kruiden, vitaminen en supplementen) de gezondheid van je paard kunt ondersteunen. Want hoe mooi en geweldig de natuurgeneeskunde is, als je paard ziek is bel je natuurlijk wel de dierenarts om een juiste diagnose en behandelplan op te stellen.

Gelukkig staan veel dierenartsen tegenwoordig open voor natuurgeneeskunde, niet zo gek omdat de reguliere medicijnen hun oorsprong hebben gevonden in de natuur en er in de reguliere geneeskunde veel wordt gewerkt met ingredienten uit de natuur.

Een gezond lichaam begint met een gezonde levensstijl. Net als bij mensen is het voor paarden belangrijk dat ze de juiste voedingstoffen binnenkrijgen en dat ze voldoende beweging en ontspanning krijgen.

Des te meer we van ons paard verwachten des te belangrijker de juiste voeding en aanvulling van natuurlijke vitaminen, kruiden en supplementen is. Wij mensen kunnen ook geen marathon lopen als we alleen maar McDonalds eten.

Daarnaast spelen de darmen van het paard een hele belangrijke rol in de gezondheid. De darmflora bepaald voor 80% het immuunsysteem van je paard. Dat betekent dat veel weerstandsproblemen, spijsverteringsstoornissen, allergieën en andere problemen ontstaan of beginnen in de darmen door een tekort aan kruiden en een te eenzijdig voeding.

kruiden voor paarden

Door goede gezonde en afwisselende voeding aangevuld met kruiden, houdt je de darm­flora van je paard gezond. Hierdoor krijgt je paard een sterk immuunsysteem en een betere natuurlijke weerstand. Dat zorgt er voor dat als je paard een keer iets heeft, een wondje, infectie of ziekte dat hij daar gemakkelijker, sneller en beter van herstelt.

Nu weet je een beetje wat mij drijft en waarom zoveel blogs op deze website gaan over gezondheid, orthomoleculaire therapie en natuurgeneeskunde

Ondersteun de gezondheid van je paard met de kracht van de natuur!