Paarden en planten; Rozenbottels

rozenbottels en paarden

Inhoudsopgave

Rozenbottels

In de winter (maar eigenlijk het hele jaar door) trakteer ik mijn paarden graag op gedroogde rozenbottels. De rozenbottel is een vrucht die aan de rozenbottelstruik (ook wel hondsroos genoemd) groeit, in de zomer bloeit deze struik met hoe kan het ook anders, prachtige rozen. De vruchten bevatten veel vitamine C, A, B1 en B2 en ondersteunen de natuurlijke weerstand van je paard. De perfecte struik voor je paard maar ook handig en mooi om zelf in de tuin te hebben!

Rozenbottels bevatten veel vitaminen en mineralen waardoor je de gezondheid en natuurlijke weerstand van je paard een boost geeft. Daarnaast verbetert het ook de conditie van de vacht van je paard, want als je paard van binnen gezond is, zie je dan van buiten.

Hoeven

Ook bevat de rozenbottel veel biotine, wat zorgt voor gezonde en stevige hoeven. Toen mijn vorige paard Zwarte, door de hoefsmid een keer per ongeluk te kort bekapt was en kreupel liep, heeft een supplement met biotine geholpen om de hoeven sneller te laten groeien en herstellen. En nu Fredje hoeven heeft die snel brokkelen, helpt de biotine in de rozenbottels om zijn hoeven sterk en gezond te houden.

Een ander voordeel is dat rozenbottels een ontstekingsremmende werking hebben bij gewrichtspijn waardoor het ook de perfecte en gezonde traktatie is voor oudere paarden of paarden met gewrichtsproblemen.

Rozenbottels

Rozenbottels helpen dus de weerstand van je paard te verhogen en afvalstoffen af te voeren. Als je paard van binnen gezond is zie je dat aan de buitenkant aan de conditie van de hoeven en haren terug.

Je kunt een handje rozenbottels toevoegen aan het voer van je paard maar je kunt ze ook los geven als gezond snoepje. Ik geef ze ook als beloning bij bijvoorbeeld vrijheidsdressuur.

Als je op zoek bent naar rozenbottels kijk dan ook eens op internet bij speciaalzaken voor knaagdieren, vaak zijn de rozenbottels daar goedkoper dan in de paardenwinkel!

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.