Paarden en planten; bleekselderij

Bleekselderij voor paarden

Ik drink zelf elke ochtend versgeperst sap van bleekselderij omdat ik in de gezondheidsvoordelen voor mezelf geloof. Maar wat kan bleekselderij betekenen voor de gezondheid van je paard?

De stengels zijn een smakelijke en gezonde snack voor je paard. Bleekselderij bevat namelijk geen suiker. De stekelige structuur bevat veel cellulose. Hierdoor komt er bij het kauwen op de stengels veel speeksel vrij en dat is weer goed voor paarden die gevoelig zijn voor maagproblemen. Sinds ik zelf bleekselderijsap drink, heb ik geen maag- of darmproblemen meer.

bleekselderij voor paarden

Zuiverende werking

Bleekselderij bevat veel antioxidanten en heeft een sterk zuiverende werking. Mede door de vochtafdrijvende werking worden afvalstoffen beter afgevoerd. De groene stengels helpen onder andere bij darmkrampen, diarree, maagklachten, verstopping, jicht en hoesten. Omdat het de bijnieren ondersteunt werken deze stengels ook kalmerend bij zenuwachtigheid en nervositeit.

Bleekselderij bevat vitamine A, C en K, kalium, Magnesium, Ijzer, Calcium, Flavonoïden.

Omdat paarden niet kunnen praten, kan ik je uit eigen ervaring vertellen dat het drinken van bleekselderijsap mijn vermoeidheid en maag- en darmklachten sterk verminderd heeft. Verminderd…. ik heb gewoon geen klachten meer.

Bleekselderij werkt:

  1. Ontstekingsremmend
  2. Vochtafdrijvend
  3. Ondersteunt de bijnieren
  4. Helpt de lever afvalstoffen beter af te voeren
  5. Verminderd een te hoge bloeddruk
  6. Helpt bij huidklachten zoals eczeem
  7. Ondersteunt de spijsvertering
  8. Helpt bij concentratieproblemen

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.