Kruiden uit de supermarkt aan je paard geven

Kruiden voor paarden

Ik krijg regelmatig de vraag of je ook kruiden uit de supermarkt aan je paard kan geven. Ja, je kan zonder problemen verse kruiden uit de supermarkt aan je paard geven. Maar helaas zullen deze kruidenplantjes niet zo lang leven.

Kruidenplantjes uit de supermarkt worden snel geteeld en hebben weinig ruimte gekregen om te groeien. Daardoor bestaat een plantje uit de supermarkt uit meerdere dunne uitlopers uit meerdere zaadjes. Als je wil dat het plantje langer meegaat, kan je er voor kiezen om de plantjes te herplanten.

Je geeft het plantje dan eerst ruim water zodat de aarde goed nat is. Vervolgens knijp je zacht in het potje zodat het plantje helemaal en goed loskomt. Trek dan voorzichtig het plantje uit elkaar zodat er meerdere bundeltjes ontstaan. Plaats dan de nieuwe bundeltjes in potjes met ruim aarde.

kruiden voor paarden

En het klinkt misschien gek, maar wanneer je het plantje in het nieuwe potje hebt gezet, knip dan voorzichtig het blad / het loof van het plantje. Zodat bijna alleen de stengeltjes overblijven. Geef het plantje voldoende water en zet het binnen of buiten op een warme en licht plek zodat het kan gaan groeien.

Op deze manier ontstaat er een sterke plant die je langer kan gebruiken. Veel kruiden zijn meerderjarig en komen elke jaar weer terug. Je kan er, wanneer de plant volop bloeit, er ook voor kiezen om de kruidenplant te drogen zodat je ook in de winter ook nog kruiden voor je paard hebt.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.