Mineralen voor paarden; spirulina

Spirulina voor paarden

Spirulina is een blauw-groene zoutwater algensoort die van nature zeer rijk is aan eiwitten en vitaminen. Spirulina bevat veel mineralen door het zoute water waarin het groeit. Zo bevat spirulina fosfor, magnesium, ijzer, kalium, zink, chroom, koper, selenium en calcium.

spirulina voor paarden

Vitamine, mineralen en aminozuren

Spirulina bevat 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Het is rijk aan vitamine A, C, E, K en de vitamines B1, B2, B3, B6 en B11. Daarnaast bevat spirulina hoogwaardige en makkelijk opneembare en verteerbare eiwitten. Deze zijn belangrijk voor de opbouw en onderhoud van weefsels, zoals de huid en spieren, ook geeft het meer energie bij vermoeidheid.

Omdat spirulina veel antioxidanten bevat, kan het helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en vrije radicalen uit het lichaam. Het chlorofyl dat spirulina de groene kleur geeft, ondersteunt de lever en helpt om de darmflora weer in balans te brengen waardoor de weerstand van het paard verbetert.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.