Aromatherapie voor paarden; venkel

Aromatherapie voor paarden, Venkel

Venkel is een plant uit schermbloemenfamilie. Venkel-olie kan bij paarden gebruikt worden bij darmgassen en koliek. Venkel-olie ruikt naar anijs. Zowel venkel-olie als anijs-olie geven verlichting bij darmkrampen en een opgeblazen buik.

Bij darmgassen kan je 12 druppels venkel-olie in 2 liter heet water oplossen, Doop hierin een handdoek, wring licht uit en leg deze op de pijnlijke plek. (Klinkt prachtig, maar bij koliek bel je natuurlijk de dierenarts en kies je vanwege de snelle werking voor Colosan. Colosan bevat zowel venkel-olie als anijs-olie, dat is de reden dat Colosan naar anijs ruikt)

Venkel voor paarden Aromatherapie voor paarden

Maar ook op blauwe plekken kan je venkel-olie gebruiken. Je mengt dan een eetlepel jojoba-olie met 5 druppels venkel-olie en masseert dit op de blauwe plek.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.