Kruiden voor paarden; zuring

Zuring voor paarden

Zuring wordt vaak over het hoofd gezien maar als je er op gaat letten, zal je zien dat je het opeens overal in de natuur tegenkomt. Het plantje bevat veel geneeskrachtige eigenschappen, en dan vooral veldzuring. Het staat bekend om zijn zure smaak en wordt vaak gebruikt in salades en soepen voor mensen. Maar zuring heeft ook een lange geschiedenis van gebruik in de kruidengeneeskunde vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen.

zuring voor paardenZuring staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, wat het een waardevol kruid maakt voor paarden die lijden aan ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis, hoefbevangenheid en spierpijn. Het kan helpen bij het verminderen van zwelling en pijn, waardoor het comfort van het paard wordt verbeterd.

Als een natuurlijke bloedzuiveraar kan zuring helpen bij het reinigen van het bloed van giftige stoffen en afvalstoffen. Dit kan gunstig zijn voor paarden met huidaandoeningen zoals eczeem of allergieën, waarbij het zuiveren van het bloed kan bijdragen aan het verminderen van jeuk en ontstekingen.

Zuring heeft een positieve invloed op de spijsvertering en kan helpen bij het verlichten van maag- en darmproblemen bij paarden, zoals indigestie, gasvorming en diarree. Het kan de spijsvertering kalmeren en normaliseren, waardoor een paard zich comfortabeler voelt.

Zuring is een natuurlijke bron van verschillende vitaminen en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine K, ijzer en magnesium. Door zuring toe te voegen aan het dieet van paarden kunnen ze profiteren van deze voedingsstoffen die essentieel zijn voor een goede gezondheid en welzijn.

Of het nu gaat om het ondersteunen van de spijsvertering, het verminderen van ontstekingen of het reinigen van het bloed, zuring helpt op een natuurlijke manier de gezondheid van je paard te ondersteunen. Je kan zuring zowel versgepluk (2 handjes) als gedroogd (30 gram)  aan je paard geven.

Klinkt allemaal prachtig, maar in de praktijk zal je merken dat paarden zuring vaak niet eten omdat ze het door de zure (citroenachtige) smaak niet lekker vinden. 

 

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.