Paarden en planten; de hazelaar en hazelnoten

Inhoudsopgave

Hazelaar

De hazelaar is de boom van de wijsheid, vroeger maakte ze van het hout van de hazelaar toverstaffen en wichelroedes. Later werd de boom gebruikt in de bekende esculaap voor de geneeskunde.

En als je wil weten of je geliefd de ware is, leg je 2 hazelnoten met jullie namen op hete kolen. Als de noten zij aan zij verbranden dan weet je dat het een langdurige en vurige relatie wordt. Rolt een van de twee weg, dan is er grote kans dat een van de partners vreemd zal gaan. 🙂

hazelaar hazelnoten

Maar weer terug naar de paarden. Paarden kunnen zonder probleem van de takken van de hazelaar snoepen. Veel paarden vinden de hazelaar een lekkernij waar ze graag van snoepen. Onze Fred staat dan ook vaak met zijn neus in de hazelaar.

Hazelnoten

Met de hazelnoten ben ik wel wat voorzichtiger. Harrie en Fred eten de nootjes graag, ze gaan er echt naar op zoek. Het grootste gedeelte van de hazelnoten haal ik altijd weg omdat een teveel aan hazelnoten giftig zou kunnen zijn.

De hazelaar bevat veel vitamines, ijzer, calcium en calcium. De boom heeft een positief effect op de bloedvaten, helpt bij zenuwpijnen en bevordert de wondgenezing.

Je kunt de takken geven aan paarden met krampen, stalbenen, vochtophoping/oedeem maar dus ook bij slecht helende wonden of ontstoken tandvlees.

Een ezelsbruggetje (wat niet altijd opgaat!) is dat giftige planten voor paarden vaak groen blijven in de winter. Denk aan taxus, buxus, laurier, enz

hazelaar

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.