Paarden en aromatherapie; sinaasappel

Sinaasappel voor paarden

Sinaasappel is een van mijn favoriete etherische oliën. In mijn kantoortje heb ik een brandertje staan waarin ik vaak een paar druppels sinaasappelolie brandt. De geur van sinaasappel in de ruimte voelt als een warme deken. De geur van sinaasappel is dan ook goed voor mensen en dieren die moeite hebben om te ontspannen en wat zwaarmoedig zijn, sinaasappel brengt warmte en vrolijkheid. Wanneer je paard wat zwaarmoedig is kun je een paar druppeltjes sinaasappelolie niet direct op de huid maar op het halster aanbrengen

sinaasappel voor paarden

Door 5 druppels sinaasappel toe te voegen aan 50 ml jojoba-olie krijg je een voedende massage-olie die stuwingen oplost en de werking van de lymfeklieren stimuleert. Om de lymfeklieren (en afvoeren van afvalstoffen) te stimuleren masseer je de hals en kaken van je paard. Sinaasappel heeft een positieve werking op de blaas, nieren, darmen en spijsvertering.

Hooispray en aromatherapie

Je kunt een fijne hooispray met sinaasappel maken door 2,5 ml sinaasappelolie met een eetlepel honing en een halve liter warm kraanwater te mengen in een plantenspuit. Door de warmte van het water krijg je een optimale verneveling en inademing. En wanneer je paard van het hooi eet, krijgt het paard de sinaasappel-olie binnen, waar het een positieve invloed heeft op de organen. Deze hooispray zorgt ook dat moeilijke eters beter gaan eten.

Wanneer je paard (of jij zelf) last heeft van ontstoken tandvlees kun je 1 druppel sinaasappel-olie met 1 druppel jeneverbes-olie en 1 druppel tea tree olie op je vinger doen en het tandvlees mee insmeren.

aromatherapie paard sinaasappel

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Aromatherapie paard e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.