Communiceren met dieren, chakra's astrologie, kruiden voor paarden

Paarden Natuurlijk

Kruiden voor paarden en communiceren met dieren

Paarden en kruiden; goudsbloem calendula

Goudsbloem en paarden, calendula

Veel mensen kennen de goudsbloem of calendula van de homeopathische calendulazalf die je voor wondjes kunt gebruiken. Minder bekend is dat goudsbloem ook inwendig gebruikt kan worden.

goudsbloem calendula

Goudsbloemen zijn prachtige en heerlijk ruikende oranje bloemen. Ze sluiten zich ‘s avonds en openen zich weer in de ochtend. Maar wanneer de bloemen ‘s morgens na 7 uur gesloten blijven, dan is het verstandig de paraplu mee te nemen. Dan gaat het regenen die dag!

Goudsbloem komt van nature voor in het paardenrantsoen. Het helpt bij de afvoer van afvalstoffen en ondersteunt de huid, bloedsomloop, lever en spijsvertering. Goudsbloem helpt om de maag en darmkrampen te verzachten en te voorkomen. Goudsbloem heeft een grote herstellend vermogen.

Werking

Goudsbloem kan je inwendig geven bij bij leverproblemen, maag- en darmzweren maar ook bij andere ontstekingen en aandoeningen van het spijsverteringsstelsel. Goudsbloem heeft ook een schimmeldodende, anti-bacteriele en ontstekkingsremmende werking en bevordert ook de wondgenezing. Goudsbloem stelpt kleinere, diffuse bloedingen, werkt pijnstillend en verhindert infecties en ontstekingen bij wonden. Bij wonden bevordert het de wondgenezing en voorkomt het het ontstaan van wild vlees waardoor er een mooier litteken ontstaat.

In dierenstudies zijn de ontstekingsremmende, antibacteriële en antivirale werkingen van goudsbloem aangetoond.

Afrtreksel

Wanneer je nieuwsgierig geworden bent naar de uitwendige werking van goudsbloem, dan kun je zelf heel gemakkelijk een aftreksel (ander woord voor koude thee 😉 ) maken. Je kunt dit aftreksel uitwending gebruiken voor schimmelaandoeningen als rotstraal en ringworm maar ook voor regenschurft of voor het uitwassen van wonden.

Callendula

Je neemt 1 deel goudsbloemen zonder steel en giet daar 3 delen gekookt water over. Wanneer de thee is afgekoeld is het verstandig om er nog even de grove deeltjes uit te zeven. Bewaren in een flesje en je kunt het uitwendig voor je paard gebruiken bij schimmel, rotstraal, ringworm, regenschurft en wondjes.

De werkzame bestanddelen van goudsbloem zijn: Xanthophyll, allantoïne, etherische olie, hars, bitterstoffen, slijmstoffen, saponinen, flavonen, vitamine A en C, calcium, zwavel, salicylzuur.

calendula paard

Dosering: 20 gram per dag bij een paard boven 350kg.

Kruiden geef je in een kuur van 3 tot 6 weken. Merk je na 3 weken geen resultaat dan kun je er mee stoppen, merk je wel resultaat dan kun je er voor kiezen om er mee door te gaan of om de kruiden zo af en toe als een kuur van een paar weken geven ter ondersteuning van de gezondheid van je paard.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Petra Zilverberg

Paarden Natuurlijk

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.