Bomen, planten en kruiden

Paarden en bachbloesems

Veel mensen kennen de voordelen van Bachbloesems voor mensen maar ook voor paarden zijn er goede resultaten te behalen bij het inzetten van Bachbloesemtherapie voor paarden.

Bachbloesems zijn vloeibare planten extracten die helpen om de emotionele balans van het paard te herstellen waardoor ze ingezet kunnen worden bij probleemgedrag of ongewenst gedrag. Vaak wordt ongewenst gedrag of probleemgedrag bij paarden veroorzaakt door een emotionele disbalans. Bachbloesems hebben de eigenschap om deze negatieve emoties om te buigen in positieve emoties. Zo zal bijvoorbeeld een onzeker of angstig paard meer zelfvertrouwen krijgen. Bachbloesems therapie voor paarden verminderen de interne spanning waardoor er weer ruimte ontstaat om dingen te leren en probleemgedrag aan te pakken en op te lossen.

Bachbloesems zijn 100% veilig en onschadelijk en hebben geen bijwerkingen. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingen zonder de werking hiervan te belemmeren.

Omdat de slijmvliezen van een paard heel gevoelig zijn bevat de Bachbloesemtherapie voor paarden een lager percentage alcohol dan de Bachbloesems voor mensen in de winkels. Daarnaast zijn de Bachbloesemsmixen voor paarden een combinatie van meerdere Bachbloesems. De Bachbloesems voor mensen kunnen we heel specifiek inzetten omdat we gericht vragen kunnen stellen over de oorzaak van bv angsten. Bij een angstig paard weten we niet altijd of het angst voor iets bekends zoals een wapperend stuk plastic is of voor iets onbekends als  wat gebeurt er als ik het zwarte gat van de trailer instap? Daarom kiezen we bij Bachbloesemtherapie voor paarden om iets breder op bijvoorbeeld angsten in te zetten, dit maakt een Bachbloesemmix voor angstige paarden geschikt is voor alle oorzaken van angst bij angstige paarden.

Bachbloesems voor paarden

Bachbloesemtherapie voor paarden kan ingezet worden bij; stress, paniek, angst, verlatingsangst, schuwheid, onzekerheid,  lusteloosheid, ongeduldigheid, dominantie en zo meer….. Ook voor verwaarloosde paarden zijn Bachbloesems goed te gebruiken, je ziet de paarden dan weer opbloeien en meer zelfvertrouwen krijgen.

Als de emotionele balans van mens of dier verstoort is, kan zich dat uiten in een bepaald gedrag of ziektebeeld. Bach bloesems brengen de emoties weer in balans, elke remedie past bij een bepaalde gemoedstoestand en is in staat de negatieve gemoedstoestand te veranderen in een positieve kwaliteit. De remedies richten zich niet op het onderdrukken van negatieve stemmingen, maar op het omzetten naar een positieve houding. Ze hebben transformerende kwaliteiten; de positieve kwaliteit, die in de “schaduw” van de negatieve uiting stond, wordt naar voren gehaald, versterkt en in het bewustzijn gebracht. Een bloesemremedie voegt niets toe en onderdrukt ook niets, het enige wat ze doen is uitbalanceren. Ze kennen geen bijwerking en je kunt ze niet overdoseren, ze kunnen dan ook zonder probleem naast reguliere medicatie of andere natuurlijke geneeswijzen gegeven worden.

2 reacties

 • diane

  ik overweeg een afspraak ivm de komende verhuis van mijn paard, de vorige keer kreeg ze maagproblemen en dat wil ik deze keer voorkomen

  Als u zich eventueel vrij kunt maken hoor ik dat graag

  groeten Diane

  • Paarden Natuurlijk

   Hallo Diane,
   Ik stuur je even een mail. Het gebruik van Bachbloesems voor de verhuizing van je paard, is ook gemakkelijk via de mail uit te leggen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.