Paarden en bachbloesems

Bachbloesems voor paarden

Veel mensen kennen de voordelen van Bachbloesems voor mensen. Maar ook voor paarden zijn er goede resultaten te behalen bij het inzetten van Bachbloesemtherapie voor paarden.

bachbloesems voor paarden remedie

Bachbloesems zijn vloeibare plantenextracten die helpen om de emotionele balans van het paard te herstellen. Daardoor kunnen ze ingezet worden bij probleemgedrag of ongewenst gedrag. Vaak wordt ongewenst gedrag of probleemgedrag bij paarden veroorzaakt door een emotionele disbalans. Bachbloesems hebben de eigenschap om deze negatieve emoties om te buigen in positieve emoties. Zo zal bijvoorbeeld een onzeker of angstig paard meer zelfvertrouwen krijgen. Bachbloesemtherapie voor paarden vermindert de interne spanning waardoor er weer ruimte ontstaat om dingen te leren en probleemgedrag aan te pakken en op te lossen.

 

Bachbloesems zijn 100% veilig en onschadelijk en hebben geen bijwerkingen. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingen zonder de werking hiervan te belemmeren.

Omdat de slijmvliezen van een paard heel gevoelig zijn bevat de Bachbloesemtherapie voor paarden een lager percentage alcohol dan de Bachbloesems voor mensen in de winkels. Daarnaast zijn de Bachbloesemsmixen voor paarden vaak een combinatie van meerdere Bachbloesems. De Bachbloesems voor mensen kunnen we heel specifiek inzetten omdat we gericht vragen kunnen stellen over de oorzaak van bijvoorbeeld angsten. 

bachbloesemtherapie

Bij een angstig paard weten we niet altijd of het angst voor iets bekends zoals een wapperend stuk plastic is of voor iets onbekends als wat gebeurt er als ik het zwarte gat van de trailer instap? Daarom kiezen we bij Bachbloesemtherapie voor paarden om iets breder op bijvoorbeeld angsten in te zetten. Dit maakt een Bachbloesemmix voor angstige paarden geschikt voor alle oorzaken van angst bij angstige paarden.

Bachbloesems voor paarden

Bachbloesemtherapie voor paarden kan ingezet worden bij; stress, paniek, angst, verlatingsangst, schuwheid, onzekerheid,  lusteloosheid, ongeduldigheid, dominantie en zo meer….. Ook voor verwaarloosde paarden zijn Bachbloesems goed te gebruiken. Je ziet de paarden dan weer opbloeien en meer zelfvertrouwen krijgen.

bachbloesems voor paarden

Als de emotionele balans van mens of dier verstoord is, kan zich dat uiten in een bepaald gedrag of ziektebeeld. Bachbloesems brengen de emoties weer in balans. Elke remedie past bij een bepaalde gemoedstoestand en is in staat de negatieve gemoedstoestand te veranderen in een positieve kwaliteit. De remedies richten zich niet op het onderdrukken van negatieve stemmingen, maar op het omzetten naar een positieve houding. 

Ze hebben transformerende kwaliteiten; de positieve kwaliteit, die in de “schaduw” van de negatieve uiting stond, wordt naar voren gehaald, versterkt en in het bewustzijn gebracht. Een bloesemremedie voegt niets toe en onderdrukt ook niets, het enige wat ze doen is uitbalanceren. Ze kennen geen bijwerking en je kunt ze niet overdoseren, ze kunnen dan ook zonder probleem naast reguliere medicatie of andere natuurlijke geneeswijzen gegeven worden.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Aromatherapie paard e-book
e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.