...

Paarden en planten; pompoen en pompoenpitten

Pompoen voor paarden

Als je naar buiten kijkt zie je de blaadjes al verkleuren en de dagen korter worden. In oktober wordt de klok weer een uur verzet en schakelen we over op de wintertijd. Maar oktober betekent niet alleen wintertijd, het betekent ook Halloween en POMPOENEN!!!

Hier in de omgeving wordt Halloween uitgebreid gevierd met heksenwandelingen en pompoensoep. We hebben hier zelfs een pompoendorp wat elk jaar de pompoengames met onder andere een pompoen regatta organiseert. In een uitgeholde pompoen proberen mensen (vaak verkleed) roeiend een afstand af te leggen over het water.

Naast dat pompoenen ontzettend lekker en voedzaam zijn, zijn pompoenen ook goed en gezond voor onze paarden en dan met name de gedroogde pitten.

pompoen voor paarden

Pompoen en pompoenpitten

Normaal wanneer je een pompoen gaat bereiden haal je als eerste de pitten er uit en gooi je deze weg. NIET DOEN!

pompoenpitten

Juist de pitten zijn enorm gezond en voedzaam voor je paard. Wanneer ik de pitten uit de pompoen heb gehaald, leg ik ze op een bordje met keukenpapier een paar dagen te drogen. Je kan de pompoenpitten afspoelen met water maar nog beter is het om de restjes pompoen gewoon aan de pitten te laten zitten. Wanneer de pitten gedroogd zijn, bewaar ik deze in een potje en geef ik mijn paarden regelmatig een handje pompoenpitten gemengd door het voer.

Pompoenpitten zijn rijk aan zink en magnesium. Zink is betrokken bij het immuunsysteem en bij meer dan 200 enzymactiviteiten. Pompoen bevat veel vezels (wat goed is voor de darmflora en spijsvertering), maar ook veel vitamine A en C.

Daarnaast zijn pompoenpitten sterk wormdrijvend! Ze helpen om de darmen van je paard gezond te houden. Het is geen vervanging van een wormkuur maar wel een mooie aanvulling om wormen preventief te bestrijden.

Dus bewaar de pompoenpitten, laat ze drogen en geef ze aan je paard!

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.