het water paard

De 5 elementen; het waterpaard

Het waterpaard is ingedeeld naar een van de vijf elementen gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Bepaalde karaktertrekken en gedrag vertellen welk element er bij het paard hoort. De meeste paarden vertonen kenmerken van meerdere elementen, maar er is er meestal wel eentje die er het meest uitspringt.

het water paard

Het type paard dat je hebt, zegt veel over het karakter en in welke situatie het paard zich wel of niet prettig voelt. Een waterpaard heeft het liefst een rustige stal op een rustig plekje in de stal en zeker niet naast bijvoorbeeld een kantine waar veel geluid en actie is.

Het karakter en het type paard vertelt ook wat je qua werk wel of niet met het paard kunt doen. Het type is niet alleen van invloed op het karakter, maar ook op de omgang, huisvesting, training, voeding en zelfs op de gezondheid van het paard. 

Bij een goed gebalanceerd waterpaard heeft een enorme wilskracht, een glanzende vacht, een welgevormd lichaam en een paar doordringende ogen. Het waterpaard is een mooie ingetogen eenling en is van nature wantrouwend en teruggetrokken.

Waterpaarden zijn observeerders en houden de omgeving altijd goed in de gaten. Eigenwijs als het waterpaard is, kun je alleen goed met hem werken als je hem in zijn waarde laat. Er is veel geduld en rust voor nodig om een waterpaard te trainen. Onder de druk van een sterke ruiter kan hij nerveus en angstig worden, maar ook de spanning tijdens een wedstrijd kan verlammend werken op het waterpaard.

Het waterpaard moet ruimte krijgen om zichzelf te ontplooien en te laten zien wat hij kan. Wanneer je rustig en geduldig met hem omgaat, bereik je het meeste.

Stille wateren hebben diepe gronden is een gezegde dat bij waterpaarden past. Het paard heeft veel beweging en warmte nodig, want het is gevoelig voor artrose.

Ben je benieuwd wat jouw paard jou te vertellen heeft? Binnenkort starten nieuwe cursussen over het communiceren met dieren en de 5 elementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *