De 5 elementen; het vuurpaard

Vuurpaard

Het vuurpaard is ingedeeld naar een van de vijf elementen gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Bepaalde karaktertrekken en gedrag vertellen welk element er bij het paard hoort. De meeste paarden vertonen kenmerken van meerdere elementen, maar er is er meestal wel eentje die er het meest uitspringt.

vuurpaard het element vuur

Het type paard dat je hebt, zegt veel over het karakter en in welke situatie het paard zich wel of niet prettig voelt. Het karakter en het type paard vertelt ook wat je qua werk wel of niet met het paard kunt doen. Het type is niet alleen van invloed op het karakter, maar ook op de omgang, huisvesting, training, voeding en zelfs op de gezondheid van het paard.

 

Zo moet je een vuurpaard niet achteraan op een rustig plekje in de stal zetten, daar krijgt hij te weinig aandacht en afleiding en zal hij of stress krijgen of er alles aan doen om toch aandacht te krijgen wanneer hij zich verveelt. Zo stond mijn paard Marnix in de achterste stal net zo lang tegen zijn staldeur aan te schoppen tot hij aandacht kreeg, toen we hem verplaatste naar een stal waar meer te zien was en er meer gebeurde werd hij rustiger. Alsof hij toen weer overzicht kreeg over alles wat om hem heen gebeurde.

Gevoelige aandachtstrekker

Het vuurpaard is een aanhankelijke, vrolijke aandachtstrekker, hij houdt van contact met mensen en dieren, vooral als ze hem komen bewonderen en veel aandacht geven. Het vuurpaard is vrolijk, intelligent en staat ’s ochtends als eerste klaar om je te begroeten. Een vuurpaard wil niets missen van wat er om hem heen gebeurt en heeft daardoor wel eens concentratie problemen. Omdat dit knappe dier zichzelf graag in het midden zet is het bij uitstek geschikt voor shows en dressuur.

Vuurpaarden zijn meestal nogal gevoelig. Ze hebben daarom een baasje nodig die consequent is en een goede leider. De gevoeligheid kan namelijk omslaan in angst of nervositeit. Een vuurpaard kan ook nooit alleen op stal staan, hij heeft meerdere paarden in zijn omgeving nodig om rustig te blijven. Voor de dressuur is dit een geschikt paard, maar er moet wel goed getraind worden.

Doordat alles leuk en interessant is, is het vuurpaard in de training soms snel afgeleid en verveeld. Zijn focus krijg je door te zorgen voor veel afwisseling.

Binnenkort start de nieuwe cursus over Paarden karakters lezen met behulp van o.a. de 5 elementen, astrologie, horsenality en gelaatkunde.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

5 elementen bij paarden e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.