De 5 elementen; het metaalpaard

Metaalpaard

Dit type paard is ingedeeld naar een van de 5 elementen gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Bepaalde karaktertrekken en gedrag vertellen welk element er bij het paard hoort. De meeste paarden vertonen kenmerken van meerdere elementen, maar er is er meestal wel eentje die er het meest uitspringt.

element metaalpaard

 

Het type paard dat je hebt, zegt veel over het karakter en in welke situatie het paard zich wel of niet prettig voelt. Het karakter en het type paard vertelt ook wat je qua werk wel of niet met het paard kunt doen. Het type is niet alleen van invloed op het karakter, maar ook op de omgang, huisvesting, training, voeding en zelfs op de gezondheid van het paard.

Een brave volger

Dit type paard is een rustig paard, volgt graag en doet niet snel ergens moeilijk over. Hij doet wat zijn baas vraagt en lijkt soms nogal stoïcijns. Een metaalpaard zal niet snel iets aangeven en sluit zich snel af waardoor het contact soms lastig kan zijn. Het is een paard om goed in de gaten te houden, want ook wanneer het niet goed met hem gaat, zal hij dat niet snel aangeven. Mijn paard Zwarte (v. Metall) was een echt metaalpaard, een ontzettende lieverd die nooit een stap verkeerd heeft gezet. Maar het was wel een paard met een autistisch trekje. Omdat hij zo introvert kon zijn, kregen we soms vreemde situaties. Op de momenten dat hij zijn mening gaf of eigenlijk stout was, beloonde ik hem omdat ik trots was dat hij uit zichzelf initiatief nam. Dan kreeg shetlander Harrie een standje voor iets, waar Zwarte een compliment voor kreeg ;-).

Het metaalpaard houdt niet van druk gedoe, chaotische situaties of grote spanningen gaat hij het liefst uit de weg. Het metaalpaard houdt van werken en kan snel leren als de leerstof niet te moeilijk is en er niet teveel tegelijk wordt aangeboden De training met een metaalpaard bestaat uit veel routine en het geleerde bevestigen.

Binnenkort start de nieuwe cursus over Paarden karakters lezen met behulp van o.a. de 5 elementen, astrologie, horsenality en gelaatkunde.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

5 elementen bij paarden e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.