Paarden en aromatherapie; lemongrass

Lemongrass voor paarden

Lemongrass is een van de essentiële oliën die ik regelmatig gebruik. Het is een veelzijdige en heerlijk geurende olie, de geur lijkt op citroen maar is zachter. Lemongrass ook wel citroengras genoemd wordt veel in gerechten gebruikt vanwege de citroen- en gemberachtige smaak.

Lemongrasss voor paarden

Aromatherapie

De essentiële olie van lemongrass is helpt bij spierpijn, verrekkingen, stijfheid of blauwe plekken. Voeg een paar druppels lemongrassolie toe aan een neutrale basisolie zoals jojoba-olie en je hebt een fijne massageolie die verzachtend en helend werkt.

Lemongrass helpt zwak bindweefsel en de vaatwanden sterker en steviger te maken maar lemongrassolie werkt ook goed bij klierproblemen of een slecht functionerend lymfesysteem.

Lemongrassolie

Lemongrassolie werkt kalmerend op het zenuwstelsel. Lemongrass helpt het concentratievermogen te verbeteren en brengt een stevige balans tussen verstand en gevoel, het helpt om te relativeren en beter in balans te blijven.

Paard wassen

Muggen houden niet van de geur van lemongrass daarom is het ook fijn om een paar druppels lemongrassolie toe te voegen aan paardenshampoo (ik gebruik zelf een babyshampoo van de Action) om zo je paard minder aantrekkelijk te maken voor muggen. Meng 5 druppels lemongrassolie op 2 eetlepels shampoo, was er de staart en manen van je paard mee en laat het vervolgens een paar minuten intrekken zodat de geur aan de haren blijft hangen.

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met je handen een paar druppels lemongrassolie in de manen en staart van je paard te masseren.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

Aromatherapie paard e-book

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

 

 

 

 

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

ik en fred