...

Paarden en kruiden; knoflook

Knoflook voor paarden

Knoflook staat als sinds de middeleeuwen beschreven omdat het zwarte magie, vampiers en wormen zou verdrijven. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt als smaakmaker in de keuken . Maar ook bij infectieziektes of een verminderde weerstand.

Knoflook voor paarden

Knoflook heeft een bloedzuiverende werking en heeft een positief effect op het hart, de bloedvaten en de darmflora. Het verbetert de weerstand en bloedsomloop maar verbetert daarnaast ook de conditie van haar en huid. Bij paarden met een verminderde weerstand zie je vaak ook een doffe vacht, wanneer je dan de weerstand verbetert, verbetert de vacht en huid van het paard automatisch ook. Het is perfect om verkoudheden te voorkomen omdat knoflook allicine bevat. Kruiden voor paarden.

Geur

Bij inwendig gebruik van knoflook wordt via de huid een sterke geur afgegeven, wat insecten op afstand houdt. Toch wordt er mede vanwege de geur niet vaak gekozen voor deze knol om insecten te weren, er zijn andere middelen die net zo goed werken en minder stinken.

Knoflook aan je paard geven

Knoflook bevat o.a. magnesium, kalium, vitamine B6, selenium en foliumzuur, vitamine A, B vitaminen en zwavel. Daarnaast bevat knoflook en alle andere ui-achtigen N-propyl disulfide. N-propyl disulfide is een stofje wat een mens wel kan verwerken, maar een paard niet. Meer dan 0,2 gram knoflook per kilo lichaamsgewicht maakt rode bloedcellen kapot en kan dus zorgen voor bloedarmoede bij een paard. Te veel kan dus giftig zijn voor paarden.

De knol heeft dus veel mooie eigenschappen, maar zorg dat je weet hoeveel je geeft. Een paard van 600 kilo mag 120 gram per dag, dat is nog best veel. Wanneer je bedenkt dat 1 teentje gemiddeld 2 gram weegt, mag een paard van 600 kilo 12 teentjes per dag, dat is dus eigenlijk nog heel veel! Wanneer je knoflook bewerkt; kookt, bakt of pekelt zoals vaak in supplementen het geval is, dan wordt knoflook minder schadelijk.

Knoflook kun je in een kuur geven om de conditie en weerstand van het paard te verbeteren maar nooit langere periodes achter elkaar. 

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.