Hoeveel en hoe lang kruiden gebruiken

Hoeveel en hoe lang kruiden gebruiken?

Het is goed om de gezondheid van je paard op een natuurlijke manier met kruiden en mineralen te ondersteunen. Je kan kruiden af en toe geven als lekkernij, voor de afwisseling tussendoor, maar je kan kruiden ook geven in een kuur ter ondersteuning bij bijvoorbeeld hoesten of maagproblemen

Wanneer je je paard kruiden met een bepaald doel geeft, is het raadzaam om na een kuur van zes tot acht weken een tot twee weken even geen kruiden te geven. Zo voorkom je dat het lichaam went aan de kruiden. Kruiden zijn namelijk bedoeld om de natuurlijke gezondheid van het paard te ondersteunen. We willen dat de kruiden een prikkel geven aan het lichaam waardoor het zelfgenezend vermogen geactiveerd wordt.

kruiden voor paarden hoe lang kruiden gebruiken

Zelfgenezend vermogen

Kruiden geven elke keer bij het begin van een kuur een prikkel aan het lichaam zodat het zelfgenezend vermogen van het paard gestimuleerd wordt. Na een paar weken gebruik zie je dat het lichaam aan deze prikkel went. Daarom stoppen we elke zes tot acht weken, een tot twee weken voordat we eventueel een nieuwe kuur starten. Zo kan je zien of de kruiden het gewenste resultaat gehad hebben. Het kan namelijk heel goed zijn dat het lichaam de kruiden na een kuur van een paar weken niet meer nodig heeft omdat het lichaam het probleem weer zelf kan oplossen. Je blijft zelf ook niet dagelijks paracetamol slikken wanneer je hoofdpijn weg is.

Daarnaast kunnen de behoeften van het lichaam per seizoen, leeffase, leefomgeving e.d. wisselen. Zo geef je in de winter kruiden om de weerstand te verhogen die je in bijvoorbeeld de zomer niet snel zal geven. De natuur voorziet ons in de winter van andere kruiden dan in de zomer. Daarom is het goed om het voer aan te passen aan de behoeften van je paard.

Hoeveel je van een bepaald kruid mag geven is afhankelijk van het kruid. Ik probeer het op deze website zoveel mogelijk bij de verschillende kruiden te vermelden.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden
Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.