...

Kruiden voor paarden; rode zonnehoed (echinacea)

Echinacea voor paarden

Iedereen die een beetje bekend is met planten en kruiden kent de rode zonnehoed oftewel echinacea purpurea
wel. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de rode zonnehoed ook een geneeskrachtige werking heeft. Deze mooie plant beschikt over superkrachten die de natuurlijke weerstand van je paard ondersteunen. Echinacea helpt bij griep, verkoudheid, luchtwegklachten, urineweginfecties en schimmelinfecties.

echinacea voor paarden

Veel paarden kunnen in de wintermaanden wel wat ondersteuning gebruiken om de weerstand te verbeteren en dan is rode zonnehoed perfect om over het voer te geven of als gemalen poeder met water aan het mineralen buffet toe te voegen.

De kracht zit hem in de wortel van de plant: dit is het meest voedzame deel van de plant. De wortel bevat voedingsstoffen die de natuurlijke weerstand van mens en dier verbeteren. De plant zelf bevat o.a. quercetine, vitamine C, betacaroteen, onverzadigde vetzuren en de mineralen silicium en ijzer. Stuk voor stuk goede voedingsstoffen voor de gezondheid van je paard.

rode zonnehoed voor paarden paard

Quercetine en vitamine C zijn belangrijk voor ons immuunsysteem.

Betacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, wat weer bijdraagt aan de ondersteuning van het immuunsysteem en de natuurlijke weerstand verhoogt. Silicium is belangrijk voor het bindweefsel dat rondom onze spieren en organen zit en ons beschermt. IJzer zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en hemoglobine, wat meer energie geeft bij vermoeidheid.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.