...

Paarden en kruiden; salie

Salie voor paarden

Zoals jullie inmiddels weten werk ik graag met kruiden zoals o.a. salie omdat deze op een natuurlijke manier de gezondheid van je paard ondersteunen. Ik heb in mijn tuin een speciale kruidentuin aangelegd die ik zowel voor mijn paarden als voor mezelf gebruik. Een van de kruiden die niet mogen ontbreken in een kruidentuintje voor paarden is salie.

Salie werkt als natuurlijke antibiotica en kan gebruikt worden bij infecties en ontstekingen. Maar ook kan je salie ondersteunend inzetten wanneer je paard griep heeft of een verminderde weerstand.

De anti-septische werking van salie doodt ziektekiemen maar laat de goede bacteriën leven (antibiotica doodt zowel de slechte als de goede bacteriën).

salie voor paarden kruidengeneeskunde voor paarden

Salie wordt ook veel gegeven bij infecties of pijn in de mond waardoor het ook het perfecte kruid is om te geven na een bezoek van de paardentandarts.

Najaar

In het najaar of de winter helpt salie bij verkoudheden, hoesten, ontstekingen van de keel of voorhoofdsholte. Het kruid werkt slijmoplossend, desinfecterend en bloedreinigend. Dat is de reden dat het zo geschikt is bij ontstekingen.

Daarnaast stimuleert salie de werking van de nieren, darmen, maag en blaas. Maar je kunt salie ook gebruiken bij merries met hormonale problemen omdat salie een stabiliserende en kalmerende werking heeft op de hormoonspiegel.

kruiden voor paarden

Salie bevat veel etherische olie, vitamine B, mineralen en veel andere werkzame stoffen.

Dosering; 20 gr gedroogde salie voor een paard en 10 gr gedroogde salie voor een pony.

LET OP; NIET GEBRUIKEN BIJ DRACHTIGE MERRIES!!! 

Kruiden geef je in een kuur van 3 tot 6 weken. Merk je na 3 weken geen resultaat dan kun je ermee stoppen, merk je wel resultaat dan kun je ervoor kiezen om ermee door te gaan of om de kruiden zo af en toe als een kuur van een paar te weken geven ter ondersteuning van de gezondheid van je paard.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.