Sinaasappel en mandarijn

Sinaasappel of mandarijn voor paarden

Wanneer je je paard een echte vitamineboost wil geven, denk dan eens aan sinaasappel of mandarijn. Natuurlijk wel eerst de schil verwijderen i.v.m. bestrijdingsmiddelen.

Sinaasappels en mandarijnen zitten boordevol vitamine C. Vitamine C beschermt het lichaam tegen vrije radicalen. Te veel vrije radicalen kunnen het lichaam schade toebrengen en chronische ziekten veroorzaken. Vitamine C helpt de weerstand te verhogen en ziekte tegen te gaan.

sinaasappel voor paarden of mandarijn

De vruchten bevatten veel co-enzym glutathion dat wordt geactiveerd omdat ze ook veel flavonoïden en limonoïden bevatten. Deze combinatie bestrijdt samen virussen en beschermt het lichaam tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

Vitamine C helpt bij de opname van ijzer uit plantaardige voeding. Doordat ze veel vitamine C bevatten, kan het helpen om bloedarmoede door een ijzertekort te voorkomen. Ook het citroenzuur dat een sinaasappel of mandarijn van nature bevat kan helpen om de opname van ijzer uit voeding te bevorderen. Op deze manier werken sinaasappels en mandarijnen dubbel krachtig bij bloedarmoede.

Niet alleen in de winter maar ook in de zomer kunnen we niet zonder vitamine C. Vitamine C beschermt de huid namelijk tegen schade van de zon en is noodzakelijk voor de aanmaak van collageen dat de huid soepel en stevig houdt.

Het eten van sinaasappels en mandarijnen kan helpen om de bloeddruk te verlagen omdat sinaasappels en mandarijnen veel hesperidine bevatten. Hesperidine zit vooral in citrusvruchten en wordt ook wel vitamine P genoemd.

De geur is dan ook goed voor mensen en dieren die moeite hebben om te ontspannen en wat zwaarmoedig zijn, het brengt warmte en vrolijkheid. Wanneer je paard wat zwaarmoedig is kun je een paar druppeltjes sinaasappelolie niet direct op de huid maar op het halster aanbrengen. Lees meer in mijn blog Aromatherapie bij paarden; sinaasappel

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten en kruiden voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier onze cursussen en boeken van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.