Paarden en bomen; appel

Appels voor paarden

We doen het vaak zonder er bij na te denken, een appel aan onze paarden geven. Maar wist je dat de appel, de gehele appelboom dus ook de takken en bladeren, vol zit met ontstekingsremmende eigenschappen? Onderschat dus nooit meer de kracht van de appel, wanneer je deze lekkernij als beloning aan je paard geeft.

 

appels voor paardenWij hebben daarom aan de rand van de paardenwei een paar laagstam appelbomen staan waar de paarden de appels zelf uit de bomen kunnen plukken en lekker van de takken en bladeren kunnen snoepen. We hebben bewust voor laagstam bomen gekozen omdat deze geen overdaad aan appels geven.

Appels zijn een knapperige, zoete en bevredigende snack met immuunversterkende en ziektevoorkomende eigenschappen. Ze zijn zeer alkalisch en hebben het vermogen om zowel de onmiddellijke dorst als een dorst op cellulair niveau te lessen. Appels zijn ook een geweldige ontgifters en bevatten zowel appelzuur als wijnsteenzuur welke onzuiverheden uit de lever en galblaas helpen verwijderen.

De ontstekingsremmende eigenschappen van de appel zijn inzetbaar bij bijna elke ziekte, vooral wanneer deze gepaard gaat met ontstekingen zoals een virale infectie of bijvoorbeeld bij een ontsteking aan de darmen (Appels bevatten pectine, dat werkt als een bezem in darmen om vuil uit de dikke darm te reinigen en weg te vegen). Bij een virale infectie kunnen appels helpen het systeem te kalmeren door de virale en bacteriële belasting die ontstekingen veroorzaakt te verminderen.

Appels met een rode schil bevatten pigmenten die eigenschappen hebben om de spijsvertering te versterken en gewichtsverlies te bevorderen. Appels bevatten ook sporen van flavonoïden, rutine en quercidine (fytochemicaliën die verantwoordelijk zijn voor de ontgifting van het lichaam). De aminozuren glutamine en serine helpen de hersenen van MSG te ontgiften. De appel helpt de organen te reinigen en te zuiveren, de bloedsomloop en het lymfestelsel te verbeteren, de beschadigde huid te herstellen en de bloedsuikerspiegel te reguleren.

Appels zijn de ultieme darmreiniger. Terwijl de pectine uit een appel door de darmen beweegt, verzamelt en verwijdert het microben zoals bacteriën, virussen, gist en schimmels uit het lichaam.

Appels hydrateren op een diep, cellulair niveau. Ze bieden kostbare sporenelementen zoals mangaan en molybdeen, evenals elektrolyten en kritische minerale zouten die het lichaam helpen te rehydrateren na inspanning of welke vorm van stress dan ook.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.