...

Kruiden voor paarden; Mariadistel

Mariadistel voor Paarden

Mariadistel, ook wel bekend als Silybum marianum, is een kruid met een indrukwekkende reputatie als het gaat om genezende eigenschappen, vooral voor de lever en galblaas. Mariadistel is van oorsprong afkomstig uit Zuid-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten, heeft de aandacht getrokken van wetenschappers en paardenliefhebbers vanwege zijn ondersteunende werking van de gezondheid.

Mariadistel voor PaardenDe lever van een paard speelt een belangrijke rol bij de algehele gezondheid door gifstoffen af te voeren, hormonen te reguleren, voedingsstoffen aan te voeren en gal te produceren. Mariadistel staat bekend om zijn vermogen om de leverfunctie te ondersteunen en de ontgifting te bevorderen. Door het actieve bestanddeel, silymarine, remt mariadistel de opname van gifstoffen en bevordert het de afvoer ervan, waardoor de lever gezond blijft en optimaal kan functioneren.

Naast zijn reinigende werking heeft mariadistel ook krachtige ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen. Dit maakt mariadistel waardevol bij de behandeling van verschillende aandoeningen bij paarden, waaronder hepatitis C, galblaasaandoeningen, artrose, auto-immuunziekten en eczeem. Door ontstekingen te verminderen en virussen te bestrijden, kan mariadistel helpen bij het ondersteunen van de gezondheid van het paard en bijdragen aan een sneller herstel na ziekte.

Mariadistel heeft niet alleen een positieve invloed op de lever en galblaas, maar ondersteunt ook de spijsvertering en het algemene welzijn van het paard. Het helpt bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel en bevordert een gezonde darmfunctie, wat vooral gunstig kan zijn voor paarden die last hebben van prikkelbare darmen of allergieën.

Mariadistel kan op verschillende manieren gegeven worden aan paarden, waaronder als thee, capsule, tinctuur of extract. Het is belangrijk om te zoeken naar een merk dat een hoog gehalte aan silymarine bevat, bij voorkeur tussen de 70% en 80%, voor optimale resultaten.

Mariadistel werkt ondersteunend bij de overgang van hooi naar gras, na een wormenkuur of andere medicijnen, als voorjaarskuur om afvalstoffen af te voeren, of voor paarden die last hebben van allergieën of insectenbeten. Het regelmatig toevoegen van mariadistel aan het voer van een paard kan bijdragen aan het behoud van een optimale gezondheid en welzijn.

Kruiden geef je in een kuur van 3 tot 6 weken. Merk je na 3 weken geen resultaat dan kun je ermee stoppen, merk je wel resultaat dan kun je ervoor kiezen om ermee door te gaan of om de kruiden zo af en toe als een kuur van een paar weken te geven ter ondersteuning van de gezondheid van je paard.

Mariadistel is een waardevol kruid met een scala aan geneeskrachtige eigenschappen voor paarden, met name voor het ondersteunen van de leverfunctie, het bevorderen van de ontgifting, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de algehele gezondheid. Door de eeuwen heen heeft mariadistel zijn effectiviteit bewezen en blijft het een populaire keuze onder paardeneigenaren en dierenartsen. Met zijn natuurlijke en veelzijdige voordelen is mariadistel een welkome aanvulling op het welzijnsregime van onze geliefde viervoeters.

Dosering; verse mariadistel 1 tot 2 handen per dag en van gedroogde mariadistel 10 tot 15 gram per dag. 

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.