...

Planten voor paarden; wortel

Wortels voor paarden

De wortel is een knapperige snack vol vitaminen en voedingsstoffen

Wortelen staan niet alleen bekend als de favoriete snack van Bugs Bunny, maar ook als een voedzame lekkernij voor onze paarden. Deze knapperige groente, boordevol essentiële voedingsstoffen, biedt een scala aan gezondheidsvoordelen en is een waardevolle aanvulling op het dieet van je paard.

Wortels voor paardenWortelen zijn een voedzame vitamine boost, ze bevatten een schat aan vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van paarden. Van vitamine A, K tot C, en een goede dosis vezels en mineralen zoals kalium, deze voedingsstoffen ondersteunen diverse lichaamsfuncties en dragen bij aan het algehele welzijn van je paard.

Geen idee waarom het vroeger tegen kindjes gezegd werd, maar het is waar: wortels zijn goed voor de ogen. Door de vitamine a, is de wortel goed voor de ogen en het zicht van mens en dier. Met hun overvloed aan bètacaroteen, een vitamine A-voorloper, zijn wortelen ook belangrijk voor een gezonde huid, vacht en slijmvliezen bij paarden. Vooral tijdens dracht en tijdens de groei fasen van veulens speelt vitamine A een belangrijke rol.

De antioxidanten in wortelen, zoals bètacaroteen, fungeren als natuurlijke bodyguards voor het lichaam van je paard. Ze helpen bij het afweren van schadelijke vrije radicalen en oxidatieve stress, wat resulteert in een versterkt immuunsysteem en een sprankelende vitaliteit.

wortels voor paardenWortelen zijn niet alleen knapperig, maar ook een uitstekende bron van vezels die cruciaal zijn voor een gezonde spijsvertering bij paarden. Vezels bevorderen een soepele darmfunctie, voorkomen obstipatie en dragen bij aan een gezond gewichtsbeheer.

Het kauwen op wortelen stimuleert het natuurlijke kauwgedrag van paarden, wat verveling vermindert en stalondeugden zoals kribbebijten voorkomt..

Met het hoge watergehalte dragen wortelen bij aan de hydratatie van paarden, vooral tijdens warme weersomstandigheden. Als beloning tijdens trainingssessies zijn ze een gezonde en smakelijke keuze, dankzij hun zoete smaak en knapperige textuur.

In het kort, wortelen zijn niet alleen een lekkere en gezonde snack voor paarden, maar bieden ook een schat aan gezondheidsvoordelen. Door regelmatig wortelen toe te voegen aan het dieet van je paard, ondersteun je de natuurlijke gezondheid van je paard zodat ze zolang mogelijk gezond, gelukkig en vitaal blijven.

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.