Bomen voor paarden: peer

Peren voor paarden

De Geneeskracht van Peren voor Paarden

De peer werd ooit beschouwd als het ‘geschenk van de goden’. Peren hebben niet alleen een lekker, frisse, zoete en sappige smaak, maar ze hebben ook geneeskrachtige eigenschappen die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van zowel mensen als paarden. Hoewel de focus vaak ligt op de sappige vrucht zelf, hebben ook andere delen van de perenboom, zoals de bladeren en schors, aantoonbare voordelen voor de gezondheid van paarden. Dat is de reden dat ik mijn paarden gewoon van de perenboom in de tuin laat snoepen (scheelt weer snoeien 😉 ).

Ontstekingsremmende en vochtafdrijvende eigenschappen
Peren voor paardenIn de traditionele geneeskunde worden de extracten van perenboombladeren en schors al langer gebruikt vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen. Voor paarden kunnen deze eigenschappen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde algehele gezondheid. Daarnaast kunnen de vochtafdrijvende eigenschappen van de peer helpen bij het stimuleren van de urineproductie, wat kan bijdragen aan het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam van het paard.

Rijk aan nutriënten
Naast hun medicinale eigenschappen bevatten peren ook een scala aan voedingsstoffen die gunstig zijn voor paarden. Peren zijn rijk aan vitamines zoals vitamine C, vitamine K en verschillende B-vitaminen, evenals mineralen zoals kalium en koper. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor verschillende aspecten van de gezondheid van het paard, waaronder het functioneren van het hart, het zenuwstelsel en de spijsvertering.

Vezels en hydratatie
Peren voor paartdenEen belangrijk aspect van de gezondheid van paarden is een goede spijsvertering en hydratatie. De peer is een goede bron van zowel oplosbare als onoplosbare vezels, die bijdragen aan een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het voorkomen van constipatie of verstopping. Bovendien bestaan peren grotendeels uit water, wat bijdraagt aan de hydratatie van het paard, wat essentieel is voor verschillende lichaamsfuncties en de algehele gezondheid.

Antioxidanten en bloedsuikerregulatie
Antioxidanten in peren, zoals flavonoïden en carotenoïden, kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam van het paard, waardoor ontstekingen worden verminderd en het risico op bepaalde chronische ziekten wordt verlaagd. Bovendien kunnen de vezels in peren helpen bij het reguleren (stabiel houden) van de bloedsuikerspiegel van het paard, wat vooral gunstig kan zijn voor paarden met Cushing.

De peer is dus niet alleen een lekkere snack voor paarden, maar de peer bevat ook een schat aan geneeskrachtige eigenschappen die de algehele gezondheid en welzijn van het paard kunnen ondersteunen. Van ontstekingsremmende en vochtafdrijvende eigenschappen tot een overvloed aan voedingsstoffen en antioxidanten. Peren kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan het dieet van paarden, ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering, hydratatie en algemeen welzijn.

 

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.