Fruit voor paarden; ananas

Fruit voor paarden, ananas zit vol vitamines en mineralen

Omdat de paarden aan huis staan, laat ik ze regelmatig proeven van fruit dat ik zelf ook eet, zo ook van de ananas, Natuurlijk de ananas van te voren goed schillen, wij eten zelf ook geen ananasschil in verband met de structuur en bestrijdingsmiddelen. Veel paarden zijn dol op fruit, dus ook op ananas, en zullen het graag eten vanwege de lekkere zoete smaak en de sappige textuur. Ananas bevat natuurlijke suikers en vezels en heeft voordelen voor de gezondheid.

 

fruit voor paarden ananas

Hooi en gras vormen natuurlijk de basis van de voeding voor je paard, maar het toevoegen van fruit is een smakelijke en voedzame traktatie en afwisseling.

Ananas is niet alleen een heerlijke traktatie, maar zit ook boordevol essentiële voedingsstoffen. Het is een uitstekende bron van vitamine C, mangaan en vitamine B6. Vitamine C is een krachtige antioxidant die het immuunsysteem van je paard ondersteunt, terwijl mangaan essentieel is voor de botgezondheid en het metabolisme van koolhydraten en vetten.

Een van de meest opmerkelijke componenten van ananas is het enzym bromelaïne. Dit enzym staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de spijsvertering. Bovendien kan bromelaïne eiwitten afbreken, waardoor het een natuurlijk middel tegen indigestie kan zijn.

Door zijn hoge gehalte aan vitamine C kan ananas het immuunsysteem van je paard versterken en helpen bij het bestrijden van infecties en ziekten. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan het dieet, vooral tijdens periodes van stress of ziekte.

Ananas bevat een scala aan antioxidanten die het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Deze antioxidanten dragen bij aan het verminderen van beschadigingen aan de cellen en kunnen het verouderingsproces vertragen, waardoor je paard langer gezond en vitaal blijft.

fruit voor paarden ananasHoewel ananas een gezonde traktatie kan zijn voor je paard, is het belangrijk om enkele overwegingen in gedachten te houden:

– Geef ananas met mate, omdat te veel suiker negatieve effecten kan hebben op de gezondheid van je paard, waaronder gewichtstoename en spijsverteringsproblemen.
– Snijd ananas in kleine stukjes en verwijder de schil om verstikkingsgevaar te voorkomen.
– Voeg nieuwe voedingsmiddelen geleidelijk toe aan het dieet van je paard en observeer hun reactie om eventuele intoleranties of allergieën te voorkomen.

Al met al biedt ananas een heerlijke en voedzame traktatie voor je paard, boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Door deze tropische vrucht af en toe aan het dieet toe te voegen, kun je  de gezondheid en vitaliteit van je paard met de kracht van de natuur ondersteunen.

 

Dit blog is geschreven door Petra Zilverberg. Zij schrijft blogs, cursussen en boeken over Communiceren met dieren, Chakra’s bij dieren, Astrologie bij dieren, Bomen, planten, kruiden, mineralen en aromatherapie voor paarden en Paarden karakters lezen. Ze heeft 30 jaar ervaring met het geven van readings op zowel mensen als dieren en het begeleiden van mensen op hun spirituele pad.

e-book kruiden voor paarden

Ontdek hier de boeken en cursussen van Paarden Natuurlijk.

Paarden Natuurlijk is een onderdeel van All About Beauty.